Helyi közélet

2018.05.04. 17:55

Bringa Piknik: ez a tekerés az aktív pihenésről szól

Nyíregyháza - A kerékpárkaraván május 12-én 10 órakor indul a nyíregyházi Kossuth térről.

Nyíregyháza - A kerékpárkaraván május 12-én 10 órakor indul a nyíregyházi Kossuth térről.

Nemrégiben adták át hivatalosan is a Nyíregyházát Tokajjal összekötő kerékpárutat, az érintett városok vezetői azonban nem elégedtek meg ennyivel: a már meglévő és „bejáratott” aszfaltkígyóra rászerveztek egy olyan sportos és kulturális rendezvényt, mely minden korosztályt szeretne megmozgatni.

– Egy baráti kávézgatás közben jött ez az ötlet, ami nem egy verseny, hanem egy túra jellegű biciklizés – fogalmazott Pataki Mihály főszervező. Hozzátette: a bringások a szabolcsi megyeszékhelyről, azaz a nyíregyházi Kossuth térről indulnak (május 12-én, szombaton 10 órától), a végállomás pedig Tokaj. – Aki csak az oda utat szeretné megtenni, az se csüggedjen, ugyanis felvettük a kapcsolatot a MÁV-val, ahol kedvezményes jegyet biztosítanak a visszautazáshoz – tette hozzá Pataki Mihály. – Az az elmúlt években is bebizonyosodott, hogy a nyíregyháziak nyitottak a szabadidősportra, ez a rendezvény pedig ezt a vonalat erősíti – vette át a szót Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezető igazgatója, aki a megyeszékhely önkormányzatát képviselte a Platán Autóházban megrendezett csütörtöki eseményen.

Fontos az együttgondolkodás

Posta György, Tokaj polgármestere úgy fogalmazott: hosszú távon is gyümölcsöző lehet az, ha a nyíregyházi és a tokaji önkormányzat az aktív pihenés területén együtt tud gondolkodni. – Amit jelenleg Nyíregyháza adni képes, az nincs meg Tokajban, de ez fordítva is igaz – érvelt a két város együttműködése (melynek alfáját a két települést összekötő kerékpárút adja) mellett Posta György.

A csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzott: a kerékpárkaraván május 12-én, szombaton 10 órakor indul a nyíregyházi Kossuth térről, két pihenőhelyet érintve (Nyírtelek és Rakamaz) a cél a tokaji Fesztiválkatlan, ahol borkóstolás és könnyűzenei programok várják a kerékpáron érkezőket. Csősz Ferenc, a házigazda Csősz-Platán Cégcsoport képviseletében hozzátette: nem gondolkodtak sokáig azon, hogy „sportos” vállalkozásként az esemény egyik fő támogatójaként lépjenek elő.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában