Helyi közélet

2018.05.15. 12:29

Családsegítés modern környezetben

Nyíregyháza - Az új, kellemes környezet segíti a feloldódást, s az otthonosan berendezett terekben játszani is lehet.

Nyíregyháza - Az új, kellemes környezet segíti a feloldódást, s az otthonosan berendezett terekben játszani is lehet.

Új, jól felszerelt és családbarát telephellyel gazdagodott Nyíregyházán a család- és gyermekjóléti szolgálatot ellátó Nyíregyházi Család- És Gyermekjóléti Központ, amelyet tegnap mutattak be, illetve adtak át hivatalosan az ügyfeleknek a Jósaváros szívében. A Vécsei utcai és a Huszár-telepen működő telephelyek mellett most már a Május 1. téren is avatott szakemberekhez fordulnak mindazok, akik fogyatékkal élő gyermeket nevelnek, vagy akár életvezetési, mentális, anyagi problémával küzdenek. Itt, ezen a minden szükséges eszközzel felszerelt, több mint 100 négyzetméter alapterületű ingatlanban tehát segítő kezet nyújtanak mindazoknak, akiket dóssággondok gyötörnek, s azoknak is, akik csak egyszerű szociális ügyintézésben szorulnak segítségre. A gyermeknevelés gondjaival küzdőknek pszichológusok nyújtanak tanácsokat, de egyszeri segítő beszélgetésekre is lehetőség nyílik.

A hétfői projektzáró rendezvényen Nyíregyháza alpolgármestere, Jászai Menyhért is megtekintette a fogadótérrel, számítógépteremmel, kényelmes irodákkal, nagyméretű irattárral és klimatizált konferenciateremmel ellátott, minden tekintetben akadálymentesített épületet. Nem rejtette véka alá a büszkeségét, hiszen a Tas utcán és a Körte utcán is meglehetősen nehéz körülmények között dolgoztak a szolgáló munkatársak, s most a Körte utcai központi intézmény után a Május 1. téri ingatlan is mesés átalakuláson ment át, együttesen több mint 224 millió forintos ráfordítással.

Mindehhez Lengyelné Pogácsás Mária intézményvezető annyit még hozzátett, hogy a három telephelyen pénteken és szombaton kapcsolattartási ügyeletet tartanak, lehetőséget nyílik a gyerekátadásra, s a hely rendkívül alkalmas a hosszabb idejű láthatások lebonyolítására is. Azt már lapunknak mondta el, hogy nem csupán egy gazdag információs adatbázissal rendelkeznek, de a szerteágazó tudásbázis révén és a széleskörű kapcsolatrendszerüknek köszönhetően útba tudják igazítani azokat az ügyfeleket is, akiknek helyben nem oldható meg a problémája.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában