Helyi közélet

2018.05.02. 14:05

Facebookon zsarolta a nőt, hogy kiteregeti a kapcsolatukat, ha nem kap 100 milliót

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2018. április 30-án zsarolás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte K. Á. gyanúsított előzetes letartóztatását.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2018. április 30-án zsarolás bűntette miatt indult eljárásban elrendelte K. Á. gyanúsított előzetes letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított egy évvel ezelőtt szerelmi viszonyban állt egy hölggyel, aki ezt követően újabb kapcsolatot létesített egy vállalkozóval, s a kapcsolatukat titokban tartották. A gyanúsított, miután tudomást szerzett a kapcsolatról, elhatározta, hogy kihasználja a vállalkozó anyagi jólétét, és pénzt szerez tőlük. Ennek érdekében 2018. áprilisában hamis adatokkal több Facebook profilt hozott létre, melyeken keresztül fenyegető üzeneteket küldött a sértett hölgy részére. Közölte, hogy amennyiben nem ad neki 100 millió forintot, a kapcsolatukat nyilvánosságra hozza. Az összeget később leszállította 50 millió forintra. A fenyegetések a sértettben és a vállalkozóban félelmet váltottak ki, melyet fokozott, hogy az elkövető rejtve tartotta valós személyazonosságát. A sértett ezért színleg beleegyezett a pénz kifizetésébe, közben azonban a rendőrséghez fordult. A nő a részben pénzt, részben papírt tartalmazó táskát egy előre megbeszélt időpontban a megbeszélt helyszínen hagyta, amit a gyanúsított onnan elvett, s ekkor őt a rendőrök a helyszínen elfogták. A gyanúsított a rendőri felszólítást követően megpróbált a helyszínről elmenekülni.

A bíróság álláspontja szerint alaposan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne vagy elrejtőzne, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős.

- Dr. Toma Attila, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik