Helyi közélet

2018.05.05. 11:51

Időközi választást tartanak Záhonyban

Záhony - Időközi választáson polgármestert és képviselő-testületet választ Záhony lakossága május 6-án.

Záhony - Időközi választáson polgármestert és képviselő-testületet választ Záhony lakossága május 6-án.

A polgármesteri tisztségért három jelölt indul, a sorsolási sorrend szerint: Helmeczi László (független), Magyar Zoltán (Magyar Szocialista Párt), Kövesdi Péter (független). A hat képviselői helyekért 22 jelölt indul. Vasárnap a város 4 szavazókörében 6 órától 19 óráig lehet voksolni. Megkértük a polgármester-jelölteket, vázolják fel, mi mindent valósítanának meg megválasztásuk esetén. Kövesdi Péter polgármester-jelölt nem kívánt élni ezzel a lehetőséggel.

„Ez a hivatás a város és a lakók szolgálatáról szól”

Helmeczi László (független):

– 2014 októbere óta töltöm be a polgármesteri tisztséget Záhonyban. Meggyőződésem, hogy ez a hivatás az egyéni érdekeket háttérbe szorítva a város és lakóinak szolgálatáról szól. Eddigi munkámat is mindig ennek szellemében becsülettel, tisztelettel, a város érdekében végeztem. Innovatív emberként nem csak ötleteim vannak, de azok megvalósításában is helyt tudok állni. Bizonyítottam, hogy a számomra új feladatokat is sikerre viszem.

– A Záhonyban fellelhető lehetőségek kiaknázásában önmagában kevés egy polgármester. Szükség van tettre kész képviselő-testületre, szakmailag felkészült hivatali apparátusra, a köz érdekében munkát vállaló lakosságra, összefogásra képes kistérségi szervezetre, kormányzati támogatásra, és európai uniós forrásokra. Vezetőként a legfontosabb feladatom: az itt élő polgárok igényeinek felmérése, a megvalósításához szükséges források megszerzése.

– A megválasztásom esetén azért fogok dolgozni, hogy az elkövetkező évek úgy kerüljenek be a város történelmébe, hogy ebben az időszakban növekedő, fejlődő pályára állt a településünk.


„Összefogni és közösen dönteni az ügyekről”

Magyar Zoltán (Magyar Szocialista Párt):

– Ötvenhárom éves vagyok, 3 gyermek édesapja. 1987 óta élek Záhonyban. Feleségem pedagógus. Lányom már dolgozik, fiam egyetemi hallgató, kisebb lányom általános iskolai tanuló. Közel 30 évet szolgáltam a belügynél, határforgalmi vezetőként, főleg Záhonyban. Jelenleg szolgálati járadékban részesülök, s az MSZP Országos Választmánya tagjaként Záhonyt és a 4. számú választókerületet képviselem. Mint ismert, a polgármester és a testület nem tudott együttműködni, ezért volt a feloszlatás. Az érdekcsoportok nem egyeztek, melynek kárát a záhonyi lakosság érzékelhette. Az MSZP által támogatott polgármester-jelöltként szeretném, hogy a településen társadalmi, politikai, vallási meggyőződéstől függetlenül valamennyi itt élő érdekeit képviseljük. Bármilyen testületet választ a lakosság, számomra egy a cél: összefogni és közösen dönteni a ciklusban hátralévő idő ügyeiről. Szeretném elérni, hogy a lakosság legyen bátor, kezdeményező, és ha kell, kritikus. Senki ne féljen a véleményét elmondani, csak azért, mert más gondolatot képvisel. Találkozzunk,beszélgessünk, figyeljünk egymásra!

 

- KM -

Ezek is érdekelhetik