Helyi közélet

2018.05.07. 16:31

Járdakígyó kúszik a Korányin

Nyíregyháza - Noha javában tartanak a kivitelezési munkálatok, hétfő délután még inkább az érdeklődés fókuszába került a Korányi és Eperjes utcák találkozásánál lévő járdák és kerékpárutak felújítása azzal, hogy dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere helyszíni szemlét tartott.

Nyíregyháza - Noha javában tartanak a kivitelezési munkálatok, hétfő délután még inkább az érdeklődés fókuszába került a Korányi és Eperjes utcák találkozásánál lévő járdák és kerékpárutak felújítása azzal, hogy dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere helyszíni szemlét tartott.

– Úgy tapasztaljuk, hogy nagyon igényelték már a városlakók ezt a beruházást. A kormánytól kapott jelentős összeget fordítjuk most a járda- és kerékpárutak építésére és felújítására. Szimbolikusan és praktikusan Sóstógyógyfürdőn kezdődött el a program, hogy a turisztikai szezon kezdetére elkészüljön ott az út a Sóstói út és a Szindbád sétány között. Itt, ahol állunk, a Korányi és az Eperjes utcák találkozásánál, pünkösd után már kész lesz az úthálózat. Addig is kérjük az erre járók és az itt élők türelmét, hiszen értük, a komfortérzetük növeléséért tesszük mindezt – fogalmazott dr. Kovács Ferenc polgármester, aki a térség önkormányzati képviselőjével, Halkóné dr. Rudolf Évával járta be a terepet.

A bruttó 1,882 190 milliárd forintos, önerőt nélkülöző projekt teljes neve: Területi infrastrukturális fejlesztések keretében megvalósítandó lakóutcák fejlesztése, útfelújítása, járdafelújítása, kerékpáros létesítmények kivitelezése.

Több nyíregyházi utca is aszfaltborítást kap: a Mária utcában jelenleg a meglévő pályaszerkezetet bontják, és az útalapot építik 183 méter hosszan. A Csiha Kálmán utcában már a teljes pályaszerkezet megépült 323 méteren át, jelenleg a szikkasztó árkokat profilozzák, majd a közvilágítási hálózat kiváltását követően aszfalt burkolatot kap, és várhatóan május 18-ig elkészül. A további helyszínek: Vénusz utca, Borbála utca, Magdolna utca, Krisztina utca, Anna utca.

Az elmúlt héten befejeződött az útfelújítás a Sóstói út és a Szindbád sétány között (Kemecsei felüljáró – Berenát utca).

A Rövid utcában jelenleg tartanak az előkészítő munkálatok. A Tó utcában több mint egy kilométer hosszan bontják a szegélyt, nyesik a padkát, irtják a növényeket. A további helyszínek: Bocskai utca (Hunyadi utca–Inczédy sor között) városi szakasza, Család utca (Szalag utca–Pazonyi út közötti szakasz), Templom utca, Damjanich utca (Huszár sor–Toldi utca között) út és parkoló, Nyár utca (Körte utca–Dózsa György utca között), Meggyes utca (41. sz. főút–Varázs utca között), Körte utca, Mogyoró utca (Templom utca–Sóstóhegyi út között), Kosbor utca.

A helyszíni szemle apropóját a Korányi Frigyes utca (Garibaldi utca–Kalevala sétány közötti szakasz) és az Eperjes utca (Ószőlő utca–Korányi Frigyes utca közötti szakasz) találkozásánál tartották, ahol összesen 1320 és 465 méteres a felújítandó járdák és kerékpárutak hossza. Megerősítik a járdaalapot, épül a járdaburkolat, szintbe helyezik a közműszerelvényeket, illetve aszfaltoznak.

Kerékpárút épül a Sóstóhegyi úton a Korányi Frigyes utca és a Mogyoró utca között, így összekötik a településrészt a Jósavárossal. A komplex projektet augusztus végéig szeretnék valóra váltani a kivitelezők.

Járdák és kerékpárutak felújítása

Deák Ferenc utca (Arany utca-Széchenyi utca között páratlan oldal), Pazonyi tér (Korányi utca- Hunyadi utca között), Stadion utca, László utca–Inczédy sor között (Bocskai utca-Belső körút), Pazonyi út (Aldi-közigazgatási határ közötti kerékpárút), Városmajor utca, Család utca (Szalag utca-Pazonyi út között), Bocskai utca (Hunyadi utca-Inczédy sor között páratlan oldal), Sarkantyú utca (Kossuth utca-Epreskert utca között), Epreskert u. 54-60. előtt, Körte u. 51-59. előtt, Nagykállói út (Butykai utca– Benkő utca között)

LTL

Ezek is érdekelhetik