Helyi közélet

2018.05.22. 11:53

Kamarai küldöttgyűlés

Nyíregyháza - A megyei szervezet önkéntes taglétszáma továbbra is stabil – mondta Pekó László.

Nyíregyháza - A megyei szervezet önkéntes taglétszáma továbbra is stabil – mondta Pekó László.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a napokban tartotta meg évértékelő küldöttgyűlését.

Pekó László, a kamara elnöke elmondta: a megyei szervezet 2017-ben is eredményesen és költséghatékonyan gazdálkodott. A küldöttgyűlés alapvető témája a kamara előző évi gazdálkodásának értékelése és a 2018. évi pénzforgalmi terv elfogadása volt.

Egyre több szolgáltatás

A kamara elnöke a számszaki beszámolókhoz kapcsolódóan ismertette, hogy a kamara önkéntes taglétszáma továbbra is stabil, az igénybe vehető szolgáltatások köre egyre szélesebb, alkalmazkodva a kamarai tagok és a kötelező regisztrációnak eleget tevő vállalkozások igényeihez. A szolgáltatások közül egyre többen használják ki a bel- és külföldi üzleti partnerközvetítő szolgáltatásokat, valamint a rendezvény- és pályázatfigyelő rendszert is. Nagy a vállalkozói érdeklődés a kamara által regisztrált szervezeteknek biztosított gazdasági, pénzügyi jogi tanácsadásra, de a szakmai előadások és konferenciák iránt is nagy az érdeklődés. Fontos szerepet vállal a kamara a szakképzési feladatok ellátásában, szervezi és bonyolítja a szakmai szintvizsgákat, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny megyei selejtezőit, szakmai tanácsadást és ellenőrzést végez a tanulók gyakorlati foglalkoztatásához kapcsolódóan. A kamara ellátja a Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság munkaszervezeti feladatait, szoros kapcsolatot tart fenn a szakképző intézményekkel, szakképzési centrumokkal, pályaorientációs tevékenységgel segíti az általános iskolák tanulóinak pályaválasztását. 2017-ben több mint 100 mesterlevet adhattak át azoknak a szakembereknek, akik tanulók képzésével foglalkoznak, melyből 25-en a Nemzetgazdasági Minisztérium által finanszírozott mesterképzésen vehettek részt, a többi résztvevőnek a kamara biztosított jelentős kedvezményt a képzéshez. Az eseményen kamarai kitüntetéseket is átadtak, a díjazottak névsorát keretes anyagunkban olvashatják.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kitüntetettjei:

Elnöki Aranyérem: Huray Gábor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari alelnöke és Kárpáti Tibor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja; Az „Év Vállalkozása” díj: Tréner Kft. (Nyíregyháza); Az „Év Ipari Vállalkozása” díj: Ardagh Metal Packaging Hungary Kft. (Vaja); Az „Év Kereskedelmi Vállalkozása” díj: Kelemen Róbert egyéni vállalkozó (Cégénydányád); Az „Év Kézműves Vállalkozása” díj: Gy és Gy Csőszer Bt. (Nyíregyháza); Az „Év Szolgáltató Vállalkozása” díj: Módszertan 2000 Bt. (Kisvárda); „Kiváló Gyakorlati Képzőhely” díj: Páskuly Tibor, egyéni vállalkozó (Mátészalka); „Kiváló Gyakorlati Oktató” díj: Dér Sándorné Kovács Éva (Kisvárdai Szakképzési Centrum II. Rákóczi Ferenc Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája), Molnár István (Hotel Pagony – Újmajori Szabadidőpark Kft.), Szabó Balázs (S-Maszter-B Kft.), Szabó Sándor (Grillázs Kft.,), Vincze Béla (MÁV Szolgáltató Központ Zrt.)

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában