Helyi közélet

2018.05.31. 15:43

Képek és jegyzetek a Fehérgyarmati Járásbíróságon

Fehérgyarmat - Sajtónapi kiállításunk már a Fehérgyarmati Járásbíróságon várja a látogatókat.

Fehérgyarmat - Sajtónapi kiállításunk már a Fehérgyarmati Járásbíróságon várja a látogatókat.

– Hogyan lehet közelebb hozni a bíróságokat az emberekhez? Úgy, ha meghívjuk, behívjuk őket, nézzenek szét, s a látottak alapján alakítsanak ki egy reálisabb képet annál, mint ami ma még a köztudatban él – mondta szerdán Petőné dr. Varga Ildikó, a Fehérgyarmati Járásbíróság elnöke abból az alkalomból, hogy a sajtónapi tárlatunk a második helyszínére érkezett.

– Az emberek zárt szervezetként tekintenek ránk, jóformán csak kényszerből lépnek be hozzánk, munkánkat pedig félelemmel vegyes tisztelet övezi. A Nyitott bíróság program, melynek keretében útnak indulhatott ez a vándorkiállítás pontosan azt a célt szolgálja, hogy a zártságot, a feszültséget oldjuk, amihez a kiállítás képei és az újságírók jegyzetei is hozzájárulhatnak – fogalmazott a járásbíróság elnöke.

Hiteles tájékoztatás

S még mielőtt a tablók lekötötték volna a megnyitón jelenlévők figyelmét, lapunk főszerkesztője, Nyéki Zsolt többek között arról beszélt, megtiszteltetés, hogy a sajtónapra összeállított tárlatunk a a törvényszéken és a járásbíróságokon is megjelenhet, ennek alapja egy hosszú, tiszteletre épülő szakmai kapcsolat.

– A Kelet-Magyarország több mint 70 éve hű krónikása a megye életének, s ezen belül az igazságszolgáltatásnak is – hangsúlyozta a főszerkesztő, s kiemelte: nagyon fontos, hogy az olvasóink pontos, hiteles tájékoztatást kapjanak a bíróságok munkájáról, a meghozott döntésekről, ítéletekről. A jövőben pedig a még szorosabb együttműködés eredményeként több jogi esettel, tárgyalótermi beszámolóval találkozhatnak az olvasók a megye napilapjában.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában