Helyi közélet

2018.05.30. 15:38

Környezetvédelmi kihívások

Kisvárda - Tudomást kell vennünk a környező élővilágról, s foglalkoznunk kell a saját hatásunkkal a környezetünkre.

Kisvárda - Tudomást kell vennünk a környező élővilágról, s foglalkoznunk kell a saját hatásunkkal a környezetünkre.

A „Sok kicsi sokra megy” tehetséggondozó program keretén belül Bíró György környezetmérnök tartott előadást a napokban Unokáink öröksége – környezettudatos viselkedési attitűdök címmel a Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégiumban.

Az iskola egykori diákja nem először nyűgözte le érdekes, figyelemfelkeltő és gondolat­ébresztő előadásával a gimnázium tanulóit. A mostani előadásából többek között kiderült: a környezettudatosság azt jelenti, tudomást veszünk a környező élővilágról, foglalkozunk a saját hatásunkkal a környezetünkre, és felelősen viselkedünk a környezetünk iránt. A felelősségvállalás pedig annak a felismerése, hogy adott helyzetben képesek vagyunk cselekedni a változás érdekében. Apró dolgokban könnyen belátható, hogy cselekedeteink visszahatnak a környezetünkre, de a nagy léptékű folyamatok esetén kevesen hiszik, hogy bármit is számít, amit ők tesznek. Valójában viszont az egyes emberek viselkedésén és a viselkedésének a változásán múlik az élővilág és a környezetünk jövője.

- Kovács Bertalan -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában