Helyi közélet

2018.05.23. 12:22

"Laci bácsi, csak dőlj kényelmesen hátra a rendezői székedben ott fent, a csillagok között"

Nyíregyháza - Gyorsan mentél el, sokak számára váratlanul. Az örökség, amit ránk hagytál, a Mandala Dalszínház, az életműved, csodálatos, egyedi kulturális értéke Nyíregyházának, megyénknek, országunknak, de a határon túli magyarságnak is.

Nyíregyháza - Gyorsan mentél el, sokak számára váratlanul. Az örökség, amit ránk hagytál, a Mandala Dalszínház, az életműved, csodálatos, egyedi kulturális értéke Nyíregyházának, megyénknek, országunknak, de a határon túli magyarságnak is. Ötezer előadás, kétmillió néző, 26 Mandala Nyár Nyíregyházán, 6 Nagyváradon, színészóriások, legendás előadások, több tucat sikeres rendezés, gyönyörű színházi díszletek, amelyek a te nevedet fémjelzik. Ez a rövid számvetés. És ami mögötte van, mennyi emlék! Kimerítő, fárasztó próbák, véget nem érő utazások, építések és bontások, kávék, hogy ébredjünk, kocsmák, hogy leengedjünk, beszélgetések, összeveszések és kibékülések, barátságok és szerelmek. Ennek a mandalás naprendszernek, amelynek középpontjában 26 éve ott világít az előadás és beragyogja a nézőteret, a megálmodója és megalkotója te voltál!

A nézők és a társulati tagok nevében hangsúlyosan és ezerszer mondunk köszönetet neked. Sokszor mondtad: ha egy mozdony elkezd húzni egy szerelvényt, az indulás nehéz, de utána megállítani még nehezebb. A hasonlat a Mandalára igaz, hiszen 26 év elteltével még mindig itt vagyunk, a sebességet tartani a pedagógiai munkád és az egyéniséged nélkül nem sikerült volna. Innovatív voltál, ha két út között nem tudtunk választani, te mindig megláttad a harmadikat. Felismerted az igazi tehetséget, karriereket alapoztál meg, indítottál el. Arra tanítottál minket, hogy soha ne adjuk fel, és ha kiraknak az ajtón, menjünk be az ablakon; ne féljünk a mély víztől, mert tapasztaltabb, érettebb emberként kerülünk ki belőle. Tanításod, nevelésed most a fináléjába ért, árván maradtunk. Ígérem, tovább írjuk a Mandala történetét! Te csak dőlj kényelmesen hátra a rendezői székedben ott fent, a csillagok között, fogd a kezünk, s mi tudni fogjuk, hogy mindig itt vagy velünk!

- Bódis Gábor, ügyv. ig., Mandala Dalszínház -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában