Helyi közélet

2018.05.24. 17:57

Megemlékezés Gacsályban

Gacsály - Dr. Nagy Bálint 25 éven át vezette a Földművelésügyi Minisztérium Növényvédelmi és Agrokémiai Főosztályát.

Gacsály - Dr. Nagy Bálint 25 éven át vezette a Földművelésügyi Minisztérium Növényvédelmi és Agrokémiai Főosztályát.

Egykor félték és tisztelték beosztottjai, utóbb koncepciózus szakmai szervezőkészségéért elismerőleg emlegették, tudományos munkássága okán még sokáig emlegetni fogják dr. Nagy Bálintot (1930-2015), akinek három esztendeje helyezték el emléktábláját szülőfalujában, Gacsályban, ahol a napokban megemlékezést tartottak a három éve elhunyt növényvédelmi szakemberről.

Dr. Nagy Bálint majd’ fél évszázaddal ezelőtt alakította ki a megyei növényvédelmi állomási hálózatot és ezzel párhuzamosan az üzemi szakember-hálózatot, mely integrálódhatott az országos, korszerű növényvédelmi szervezetbe.

Elsőként tiltotta be

Az 1930-ban, Gacsályban született tekintélyes vezető, későbbi egyetemi tanár 25 éven át vezette a Földművelésügyi Minisztérium Növényvédelmi és Agrokémiai Főosztályát és a világon elsőként tiltotta be hazánkban az erősen mérgező, az emberre hosszú távon is erősen veszélyes, DDT hatóanyagú rovarölő szerek használatát.

GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában