Helyi közélet

2018.05.15. 16:08

Megnézték a települések arculatát

Nyíregyháza – A megyei területrendezési terv elkészítése egy hosszabb folyamat, ennek az első fázisa ez a fórum – közölte Tóth László megyei főépítész a megyeháza Bessenyei nagytermében tartott összejövetelen.

Nyíregyháza – A megyei területrendezési terv elkészítése egy hosszabb folyamat, ennek az első fázisa ez a fórum – közölte Tóth László megyei főépítész a megyeháza Bessenyei nagytermében tartott összejövetelen. – A megyei területrendezési tervek módosítása az új, földhivatali digitális alaptérképre készül. Ebben az évben még lehetőség nyílik a sajátosságokat kiemelő, egyedi övezetek kijelölésére is. Azért is fontos konzultációt tartani, hogy véleményt cseréljünk a településvezetőkkel, hogy képet kapjunk arról: miként tudnak azonosulni a megyei elképzelésekkel - folytatta a főépítész.

Elhangzott, hogy a településképi arculati kézikönyvek közel 90 százalékos eredménnyel rendelkezésre állnak. Az érintett településekkel szakmai párbeszédet kezdeményezett a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában