Helyi közélet

2018.05.09. 12:49

Nem mese, valóság: a népszerű mesemondó újra Nyíregyházára jön

Nyíregyháza - Újra Nyíregyházára látogat Berecz András, a Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész.

Nyíregyháza - Újra Nyíregyházára látogat Berecz András, a Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, folklórkutató és előadóművész. Önmagáról írta: „Életem különféle vargabetűi, hajtűkanyarszerű fordulatai után – melyek során rakodó segédmunkás, erdőművelő, útkarbantartó is voltam – hajszolt embertársaim örömét keresgélő énekes, mesemondó lettem. Sok lemezt, kazettát, cd-t, rádió- és televízió felvételeket készítettem itthon, Európában, az Egyesült Államokban és Kanadában is. Tanítottam magyar népzenét Kalotaszentkirályon, Jobbágytelkén, Sopronban, a torontói York egyetemen, kanadai, amerikai nyári zenei táborokban, Hollandiában magánkurzusokon. Mesét mondtam tolmácsok segítségével kanadai, észt, francia, holland, olasz, egyiptomi közönségnek is”.

– Jószolgálati tevékenységünk részeként hívtuk meg Berecz Andrást, aki június 12-én, kedden 18 órától a megyeháza Bessenyei nagytermében mutatja be a Ha vagyunk – legyünk! című műsorát. A bevételt karitatív célokra fordítjuk – említette Demarcsek György, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke. A rendezvényről bővebben a klub Facebook-oldalán és a Vásárhelyi László AMI Bethlen Gábor utca 30. szám alatt található központjában lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában