Helyi közélet

2018.05.16. 19:17

Szatmár Hangja 2018: parádés lesz a döntő

Mátészalka - Szombaton kiderül, ki nyeri az idei könnyűzenei versenyt.

Mátészalka - Szombaton kiderül, ki nyeri az idei könnyűzenei versenyt.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, negyvenketten vágtak neki az idei Szatmár hangja ­könnyűzenei énekverseny elődöntőjének április 19-én, szombaton.

Bár az ítészek előzetesen úgy tervezték, hogy hat fiatal tehetségnek adják meg a lehetőséget arra, hogy megmérettessenek a végső győzelemért, végül kilencen állhatnak színpadra május 19-én, szombaton 19 órától a mátészalkai Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ színháztermében: a kisvárdai Al-Hamati Leila és Petranics Vanda, a jékei Czérna Kornélia, a debreceni Docsa Dóra, az őri Kálmándi Fanni, a nyíregyházi Márföldi Életke, a tiszavasvári Nagy Adrián, valamint a mátészalkai Páll Gréta és Viktor Anna.

A szakmai zsűri összetétele változatlan: Turcsán András zeneszerző, hangmérnök, Magyar Hajnal és Óvári Éva énektanárok, Buzogány Béla színművész-rendező, a kulturális központ igazgatója és Balsa András színművész, énekes közösen döntenek arról, kinek ítélik oda ebben az évben a megtisztelő címet.

Hat extra produkció

A szervezők a döntőt nagyszabású gálával kötik össze, hat extra produkciót láthat az est közönsége. Fellép a 4 for Dance, Badacsonyi Róbert sztepptánc magyar bajnok, a Latin Dance Studio növendékei, Lingura Tibor, a 2017-es Szatmár Hangja, valamint a 2015-ös nyertes, Kertes Fruzsina, a Talán Teátrum énekese.

A döntő műsorvezetője Z. Pintye Zsolt televíziós szerkesztő-riporter lesz.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában