Helyi közélet

2018.05.12. 12:28

Újabb csemege a Zrínyiben

Nyíregyháza - A Petőfi-hagyományok Szatmárban című filmet vetítik le szerdán este.

Nyíregyháza - A Petőfi-hagyományok Szatmárban című filmet vetítik le szerdán este.

Az idén 100 esztendős Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium centenáriumi programsorozatában folytatódik a Zrínyis Akadémia is, amelynek következő előadása szerdán 19 órakor kezdődik. A kollégiumi nagyelőadóban Kéry Péter operatőr, filmrendező lesz a vendég, és levetítik a Petőfi-hagyományok Szatmárban című filmjét.

Kéry Péter is a Zrínyi Ilona Gimnáziumban volt középiskolás." Huszárné Kádár Ibolya

A helyi tévé alapítója

– Kéry Péter is a Zrínyi Ilona Gimnáziumban volt középiskolás – újságolta Huszárné Kádár Ibolya intézményvezető. – Utána két éven át volt a Magyar Rádió nyíregyházi stúdiójának a zenei szerkesztője, műsorvezetője. Közben elvégezte a Magyar Újságírók Országos Szövetsége újságírói iskoláját. Dolgozott a Kelet-Magyarország szerkesztőségénél, és több országos napilapban is jelentek meg rövidebb-hosszabb írásai. Harminchat éve, 1982-ben kezdte el szervezni Nyíregyházán a helyi televíziót. Akkor népművelőként dolgozott a megyei művelődési központban. Alapítója lett a Nyíregyházi Televíziónak, ahol 1997-ig dolgozott operatőr-rendezőként, utána a helyi „PB Média” Tv stúdiójának munkatársa volt, majd a Kölcsey Tv vezető operatőreként, rendezőjeként tevékenykedett.

Bencs Kálmán-díjas

– Az elmúlt 30 év alatt számtalan televíziós produkcióban vett részt. A Nyíregyháza helyi értékeiről szóló jelentősebb alkotásai több mint 150 órát tesznek ki. A helytörténettel, a néprajzzal és a természettel foglalkozó filmek állnak a legközelebb hozzá. Szakmai tevékenységéért a megyei közgyűlés Ezüst Emlékérme kitüntetésben részesítette, megkapta a Nyíregyháza Városért Emlékérem Bencs Kálmán-díját.

- LTL -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában