Helyi közélet

2018.05.09. 16:28

Ulti: országos verseny három kategóriában

Nyíregyháza - Véget értek a sport ultiversenyek az Észak-alföldi régióban.

Nyíregyháza - Véget értek a sport ultiversenyek az Észak-alföldi régióban.

A Magyar Ultiszövetség ebben az évben három kategóriában rendezi meg országos versenyeit. Elsőként a sport ulti előversenyei fejeződtek be: az elmúlt hét végén az országos elődöntő 2. fordulóját rendezték meg a nyíregyházi Nyíri Fészek étteremben. Itt Szabolcs-Szabolcs-Szatmár, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megye legjobbjai ültek asztalhoz, hogy eldöntsék, melyik hét versenyző játszhat ősszel a 21 fős országos döntőben, ahová a másik két régióból is 7–7 ultis kerül be.

A vasárnapi versenyen Gulyás István (Nyíregyháza) győzött Gégény Tamás (Tiszabercel) és Várszegi Szilárd (Sárospatak) előtt, mögöttük Bocz Árpád és Soós Bálint nyíregyházi, valamint Kiss János sárospataki versenyzők végeztek.

Folytatás Sárospatakon

A fordulók alapján két játékossal képviselteti magát a Kisvárdán rendezendő döntőben Nyíregyháza (Gulyás István és Soós Bálint), Kisvárda (Mészáros Károly és Daróczi György) és Sárospatak (Várszegi Szilárd, Kiss János), a hetedik résztvevő a debreceni Nagy István; Gégény Tamásra pedig első számú tartalékként számítanak a szervezők.

Az ultis programok május 26-án Sárospatakon folytatódnak, ahol a társasági ulti 4. selejtező fordulóját rendezik.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában