Helyi közélet

2018.05.01. 11:51

Záhonyi diákszínjátszók a pódiumon

Záhony - Bő három és fél hónap alatt négy bemutatóval is a közönség elé álltak a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákszínkörének tagjai.

Záhony - Bő három és fél hónap alatt négy bemutatóval is a közönség elé álltak a záhonyi Dr. Béres József Kollégium diákszínkörének tagjai.

Az alig három éve alakult művészeti csoport karácsonykor az Isten pénze című musical átdolgozott változatát adta elő a művelődési ház színháztermében a határvárosi középiskola teljes közössége számára. Március 15-e alkalmából kétszer is bemutatták a mozgásszínház látványos elemeit felmutató műsor-összeállításukat, előbb az általános iskola tanulói, majd a városi ünnepség közönsége előtt. Március végén pedig egy tárlatnyitón mutattak be egy kapcsolódó tematikus összeállítást a művelődési intézmény aulájában. Legutóbb a Kandó diákhét zárónapján adtak elő egy fergeteges gálaműsort a retro jegyében. Ez utóbbiban humoros jelenetekkel, a 70-es évek zenei világát reprezentáló dalokkal, táncokkal szórakoztatták a lelkes közönségüket. Mindemellett a színkör tagjai egyéni produciókkal is felléptek több intézményi rendezvényen. A színjátszó diákoknak és vezetőjüknek, Almásiné Forgács Éva magyar-történelem-drámapedagógia szakos nevelőtanárnőnek két éve a Harmónia Művészeti Iskola nyújt szakmai támogatást.

- Popovics János -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában