Helyi közélet

2018.06.26. 13:17

A Balaton-felvidéken is barangoltak

Nyírbátor - Érdemes volt átbuszozniuk az országot a nyírbátoriaknak.

Nyírbátor - Érdemes volt átbuszozniuk az országot a nyírbátoriaknak.

Nem mindennapi kiránduláson vett részt a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület „külsős tagokkal megerősített” 40 tagú csapata a Balaton-felvidéken.

Sétahajón ringatóztak

– Mielőtt bekvártélyoztunk volna a csopaki szálláshelyre, megtekintettük a csodálatos székesfehérvári Bory várat, majd a szálláshely elfoglalása után kiadós városnézésen vettünk részt Balatonfüreden – kezdte élménybeszámolóját Janovics János. – A második napon megismerkedtünk Veszprém nevezetességeivel, majd a Herendi Porcelán manufaktúra következett volna, ám a viharos, esős idő miatti áramszünet áthúzta a programot. Kárpótolt bennünket a Zirci Apátság könyvtárának és arborétumának látványa. A harmadik napon felmehettünk a híres nagyvázsonyi Kinizsi várba, ahonnan szemet gyönyörködtető panoráma nyílt a környékre, aztán kissé lejjebb ereszkedve a Dörgicsei Levendula Major illatfelhői között találtuk magunkat. A nap hátra lévő részében ismét fentebb barangoltunk, amikor meghódítottuk a Tihanyi Apátságnak otthont adó magaslatot, hogy azután a Balaton vizén ringatózva, a sétahajózáson kipihenjük a nap fáradalmait. A negyedik napon útban hazafelé sétát tettünk a Pákozdi Katonai Emlékparkban, ahol megkoszorúztuk a Nyíri Honvédek emlékművét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában