Helyi közélet

2018.06.09. 13:56

Eljátszották még a Toldit is

Nyíregyháza - Az Arany Jánoshoz kötődő településeket keresték fel a Ridens diákjai.

Nyíregyháza - Az Arany Jánoshoz kötődő településeket keresték fel a Ridens diákjai.

A nyíregyházi Ridens-iskola informatikát és ügyvitelt tanuló diákjai és kísérőtanáraik csodálatos öt napot tölthettek el Gyergyószentmiklóson a Határtalanul pályázatnak köszönhetően. Meglátogatták Erdély azon nevezetes történelmi helyszíneit, amelyek összefüggésbe hozhatók Arany Jánossal.

Élménydús szakmai nap

Természetesen először az úti cél Nagyszalonta volt, Arany János szülőhelye, majd következett Segesvár, ahol legjobb barátját veszítette el Petőfi Sándor személyében. A nyíregyházi diákok felkeresték Kolozsvárt is.

A fiatalok bemutatókat készítettek Arany János életéről és munkásságáról, majd a legjobb teljesítményt nyújtó ­fiatalok jutalomban része­sültek. A testvériskola diákjaival élménydús szakmai napot töltöttek el, még Arany János Toldi című művét is dra­matizálták közösen. Ugyancsak közösen készült el az az úti film is, mely röviden bemutatja a meglátogatott helyszíneket, az ott szerzett tapasztalatokat, amelyek a legtöbb diák számára egy életre szóló élményt jelentettek.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában