Helyi közélet

2018.06.04. 11:40

Felszabadult produkciók a tiszalöki börtönben

Tiszalök - Regionális börtönszínházi találkozónak adott otthont a tiszalöki végrehajtási intézet.

Tiszalök - Regionális börtönszínházi találkozónak adott otthont a tiszalöki végrehajtási intézet.

Immár hagyomány, hogy a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben megrendezik az Országos Börtönszínházi Találkozó regionális döntőjét.

– Az amatőr színjátszó körök által bemutatott előadások közül a zsűri szerint legjobbnak ítélt képviselheti a régiót a döntőben, ami augusztusban lesz a budapesti József Attila Színházban. A zsűrit Szokolai Brigitta dramaturg, rendező, Quintus Konrád színész, rendező valamint, Draxler Ferenc bv. alezredes, a BVOP Fogvatartási Ügyek Szolgálatának kiemelt főreferense alkották – említette Pappné Baranyi Edina bv. fhdgy., fogvatartási főelőadó.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Kassák Lajos: A ló meghal, a madarak kirepülnek című szabad versét állította színpadra, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet a Kevély Kerekit mutatta be, a Hajdú-Bihar Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Kéri Ferenc a Helén, s a tehén, avagy gyalog, mint Balogh című népi komédiájával nevettette meg a közönséget.

A régiós versenyt a Tiszalöki Intézet Tiszavirág Társulata nyerte meg, amellyel továbbjutott a döntőbe. Előadásukat Csehov nyomán mutatták be, a Három Nővér Tiszalökön címmel. A klasszikus négyfelvonásos dráma parodizált változatában szerepet kaptak a mindennapi börtönéletre jellemző utalások, kifejezések, szlengek. Felkészülésük során a díszlet és a jelmezek elkészítésére éppolyan hangsúlyt fektettek, mint a szöveg memorizálására vagy a mozgásra.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában