Helyi közélet

2018.06.12. 09:14

Harminc zelkes középfokú nyelvvizsgája

Nyíregyháza - A nyíregyházi általános iskolában szenzációs sikert értek el ebben a tanévben is a nyelvvizsgázó diákok.

Nyíregyháza - A nyíregyházi általános iskolában szenzációs sikert értek el ebben a tanévben is a nyelvvizsgázó diákok.

A nyíregyházi Zelk Zoltán Angol és Német Kéttannyelvű Általános Iskola szenzációs sikerrel zárta a 2017-2018-as tanévet: az 51 végzős tanulóból 30-an sikeres középfokú nyelvvizsgát tettek. Német nyelvből 16 tanuló komplex, két diák pedig írásbeli nyelvvizsgát szerzett. Angol nyelvből 9 diák kapta kézhez a komplex nyelvvizsgát igazoló dokumentumot, ezt további 3 szóbeli eredmény egészít ki.

Érdekesség, hogy angolból egy 7. osztályos tanuló B2 komplex eredménye is hozzájárult ahhoz, hogy már általános iskolában teljesítsék a zelkesek a felsőfokú oktatásba jelentkezés egyik feltételét. Ugyanakkor megjegyzendő, hogy a június elején vizsgázó tanulók eredményére is számítanak a Zelkben. Német nyelvből Morauszkyné Gégény Éva és Jeney Béláné, angol nyelvből pedig Kovácsné Nagy Judit, Laskainé Munkácsi Edina és Vasenszki László irányításával készültek fel a tanulók.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában