Helyi közélet

2018.06.01. 17:08

Hitellel segítik a vállalkozókat

Nyíregyháza - A PRIMOM Alapítvány több mint huszonöt éve nyújt a megyei mikro- és kisvállalkozások számára mikrohitelt, mely a pénzpiacon egyedülálló konstrukció.

Nyíregyháza - A PRIMOM Alapítvány több mint huszonöt éve nyújt a megyei mikro- és kisvállalkozások számára mikrohitelt, mely a pénzpiacon egyedülálló konstrukció.

- A PRIMOM Alapítvány több mint huszonöt éve nyújt a megyei mikro- és kisvállalkozások számára mikrohitelt, mely a pénzpiacon egyedülálló konstrukció, hiszen az előírt feltételek megléte esetén akár kezdő és nem bankképes, kereskedelmi bankok által nem finanszírozott vállalkozások is igényelhetik.

Az Országos és a Helyi Mikrohitel Alapból biztosított klasszikus mikrohitel konstrukció mellett a PRIMOM Alapítvány újabb hitelszolgáltatást vezet be, melyekkel további megyei vállalkozások számára is hozzáférhetővé teszi a támogatott hitelt – fogalmazott a csütörtöki sajtótájékoztatón Czomba Csaba, a PRIMOM Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki hozzátette: az alapítvány saját forrásai felhasználásával biztosítja a helyi mikrohitelt a megyei vállalkozások számára, ezzel is törekedve a régió gazdaságának fejlesztésére. A még nem bankképes vállalkozók támogatásával kiemelt cél, hogy azok mielőbb megerősödjenek.

– Ez a fajta hitelezés szinte egyedülálló az országban, így mindenképpen kiemelt figyelemre és érdeklődésre tarthat számot – emelte ki Czomba Csaba.

Van türelmi idő

– A június 1-jén HMA Áthidaló Hitelek néven induló konstrukciók közös jellemzője, hogy az igényelhető összeg legfeljebb 5 millió forint, 4,9 százalékos kamat mellett a maximális futamidő 5 év, de itt is biztosított a türelmi idő, mely 2 hónap lehet. A hitelcél továbbra is a forgóeszközfejlesztés vagy beruházások finanszírozása. A „HMA Áthidaló Hitel 1” az agrárvállalkozások, az őstermelők és családi gazdálkodók számára is hozzáférhető, legyenek akár kezdő, akár működő vállalkozások. A hitel igénylése során saját erő nélkül, ingatlanfedezettel valósíthatják meg fejlesztési terveiket a vállalkozások. A „HMA Áthidaló Hitel 2” a legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkező vállalkozások számára igényelhető, beruházás finanszírozására 10 százalékos, míg forgóeszköz fejlesztésre nulla százalékos saját erővel – avatott be a részletekbe Tolnai Andrea mikrohiteligazgató.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában