Helyi közélet

2018.06.07. 16:27

Hűek maradtak szakmájukhoz

Nyíregyháza - Növénytermesztő gépészek találkoztak a Vay-gimnáziumban.

Nyíregyháza - Növénytermesztő gépészek találkoztak a Vay-gimnáziumban.

A Vay Ádám Gimnázium, Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium egyik jogelődjében, a Mezőgazdasági Szakmunkásképző Intézetben 1983-ban végzett növénytermesztő gépész osztály tanulói tartottak találkozót nemrégiben. Harmincöt év történelmi méretekben egy pillanat, de az ember életében igen jelentős időintervallum, ,,megrakodva búval és örömmel’’.

Megszemlélték az erőgépeket

Úgy mentek el a szakmunkásvizsga után, mint ifjú pályakezdő felnőttek, és úgy tértek vissza megszépült, kibővült, modernizálódott iskolájukba, mint bölcs, középkorú családapák, nagyapák. A rendhagyó osztályfőnöki órán visszaemlékeztek a régi történésekre, tanítási órákra, gyakorlati foglalkozásokra, versenyekre. Az öregdiákok kiemelték: nem maradtak hűtlenek a tanult szakmájukhoz. Többen a megyében, a mezőgazdaságban dolgoznak, másokat távolabb sodort az élet. A jubileumi, folytatásért kiáltó osztálytalálkozó nosztalgiasétával, a muzeális erőgépek megtekintésével zárult.

- Barsy Csabáné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában