Helyi közélet

2018.06.11. 13:57

Kiabálást és aggasztó hangokat hallott kiszűrődni egy kisvárdai lakásból, pedig nem is volt benne senki...

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. június 10-én történt rendőrségi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. június 10-én történt rendőrségi eseményeiből.

A Kisvárdai Rendőrkapitányság valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 43 éves pátrohai férfival szemben. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába a 112-es segélyhívón keresztül érkezett bejelentés 2018. június 10-én 19 óra 44 perckor. A telefonáló azt állította, hogy egy kisvárdai lakótelepi lakásból kiabálást és egyéb aggasztó hangokat hall kiszűrődni, de hiába próbált bejutni az ajtó zárva van, a kopogtatásra pedig senki nem reagál. A helyszínre rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai is kivonultak, de a bejelentésben megadott lakcímen senkit nem találtak. A rendőrök az egyik szomszéd közreműködésével felvették a kapcsolatot a lakás tulajdonosával, aki elmondta, hogy nem került veszélybe, nem is tartózkodik otthon. A rendőrök az adatgyűjtés alatt megállapították a telefonáló valódi személyazonosságát és pátrohai otthonából előállították a rendőrkapitányságra. A férfi elszámoltatása alatt a jogsértés elkövetését elismerte. A rendőrök a férfit gyorsított bíróság eljárás lefolytatása érdekében őrizetbe vették.

Ilyen esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított intézkedések és az eljárás költségeit is a bejelentőre terhelheti.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Balkányi Rendőrőrsének munkatársai elfogták D. Miklósné 41 éves balkányi lakost 2018. június 10-én. A nő ellen a Nyíregyházi Járásbíróság adott ki elfogatóparancsot kifosztás elkövetése miatt. A rendőrök a nőt a rendőrőrsre előállították és bűnügyi őrizetbe vették.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták H. Richárd 31 éves őri lakost 2018. június 10-én. A Miskolci Járásbíróság rendelte el a férfi őrizetbe vételét, amit a rendőrök elfogása után végrehajtottak.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában