Helyi közélet

2018.06.18. 15:23

Kicsengettek: jól megérdemelt pihenés elé néznek a diákok

Nyíregyháza - A megkérdezett diákok úgy érzik, eleget tanultak, megtették, ami rajtuk múlott, jöhet a nyaralás, szórakozás.

Nyíregyháza - A megkérdezett diákok úgy érzik, eleget tanultak, megtették, ami rajtuk múlott, jöhet a nyaralás, szórakozás.

– Nagyon vártam már a nyarat, a vakációt, azt, hogy elérkezzen végre a jól megérdemelt pihenés ideje. A tanév alatt úgy érzem, sőt, tudom: a maximumot nyújtottam, szorgalmasan tanultam, eljött a pihenés, lazítás ideje – kezdte Stefán Lilien.

– Főszerepet kap majd a strandolás, hiszen a kánikulai meleg így viselhető el a legjobban, jó társaságban ráadásul sok vidám pillanatban lehet részünk. Külföldi nyaralás is szerepel a családunk vakációs naptárjában, de azt, hogy mikor és hová fogunk menni, eszemben sincs elárulni, mert az iskolában azt tanultuk, az ilyen információkat legfeljebb utólag szabad a nyilvánosság „orrára kötni” – tette hozzá a diáklány.

Kapcsolatban maradnak

Szatlószki Anna imád úszni, így érthetően boldog, hogy családjával az idén nyáron nem a hegyeket, hanem a tengerpartot veheti célba. – Szép helyek, hűs, kristálytiszta víz, helyi finomságok… Persze, ha a nyári szünet egy nagy torta, akkor a külföldi kiruccanás csak egy kicsi, de élménydús szelet lesz ebből, mégis nagyon várom már! A barátnőimet természetesen a vakáció ideje alatt sem hanyagolom el, megbeszéltük, hogy rendszeresen tartjuk majd a kapcsolatot interneten, telefonon és személyesen is.

– A tanáraink szerencsére nem sok tanulni- és olvasnivalóval láttak el bennünket, szerintem leghamarabb augusztusban fogom elővenni a füzeteket, könyveket – nyilatkozta lapunknak Anna.

Mozgalmas nyár elé néznek

– Megvallom őszintén, az ötödik osztály kissé döcögősen indult számomra múlt ősszel. Nem a tanulással volt nekem problémám, inkább nehezen tudtam megszokni a sok új tanárt a felső tagozatban. Sebaj, túl vagyunk rajta, hátranézés helyett inkább előre tekintek, mégpedig a várva várt vakációra: több nyári táborba is bejelentkeztem, mindegyik érdekesnek, izgalmasnak ígérkezik, jó lesz új arcokkal megismerkedni – mesélte Katona Ábel, aki leginkább a görögországi nyaralást várja.

– Még javában tartott a suli, amikor utánaolvastam az interneten, miért választják olyan sokan úti célként Görögországot, és mit érdemes ott megnézni és megkóstolni. Azt írták: „a külföldiek által leginkább Attika, ezen belül Athén a legkedveltebb. Ezt a szigetek üdülőturizmusa követi: Kréta, az Égei-tenger szigetei, a Ion (Jón)-szigetek, Makedónia és a Peloponnészoszi-félsziget.”

– A jellegzetes, „muszáj megkóstolni” ételek sorában a taramasalatával, a dolmadessel, a grillezett húsokkal, hallal és egyéb tengeri herkentyűkkel, sajtkülönlegességekkel találkoztam, bevallom, ezek közül nem mindegyik „jön be” nekem. Idehaza minél több időt szeretnék a barátaimmal tölteni a városban vagy a strandon – árulta el Ábel.

Kulifai Károly is mozgalmas nyár elé néz, amelyben nem szán nagy szerepet a tanulásnak: – Szeptember elejétől június közepéig az iskolapadban ültem, leszámítva persze a kisebb szüneteket. Figyeltem az órákon, megcsináltam a házi feladatokat, elolvastam, megtanultam, amiket kellett. Bolond leszek egész nyáron a tankönyveket bújni, inkább számítógépezek, biciklizem és strandolok majd a barátaimmal.

– Szerintem emiatt egy rossz szót sem szólhatnak a felnőttek, hiszen ők sem szeretnek dolgozni, amikor szabadságra mennek a munkahelyükről – érvelt igaza mellett Károly.

Kirajzolódott a vakáció

A nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola diákjai egybehangzóan állították: alig várták, hogy végre teljes „alakot öltsön” a tantermi táblájukon a VAKÁCIÓ felirat, ugyanakkor mégis nehéz szívvel intettek búcsút és kívántak szép nyarat a minap szeretett tanáraiknak és osztálytársaiknak.

– Sok jó tanácsot kaptunk a nyárra, például, hogy vigyázzunk magunkra úgy a szabadban, a strandon, a szabad vizeknél, mint a virtuális térben. Mozogjunk sokat, étkezzünk rendesen, és igyunk sok folyadékot a nagy melegben – említette Anna. – Köszönjük, így lesz! – ígérték meg osztályfőnöküknek a lapunkban szereplő ifjú „médiasztárok”.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában