Helyi közélet

2018.06.12. 18:44

Komoly károkat okozott a vihar - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. június 12-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. június 12-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Körbálákból álló kazal égett teljes terjedelmében kedden hajnalban Tiszabezdéden, a Sport utcában. A kisvárdai és a záhonyi hivatásos tűzoltók több vízsugárral és egy munkagép segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy munkagép motortere kedden délelőtt Vásárosnaményban, az Ipar utcában. A gép kezelői egy kézi tűzoltó készülékkel megkezdték a tűz oltását, a város önkormányzati tűzoltói egy vízsugár segítségével oltották el a lángokat, valamint a felhevült motorteret visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Munkavégzés közben vágott át egy munkagép egy 90 milliméter átmérőjű gázvezetéket kedden délután Nyíregyházán, a Semmelweis utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a sérült gázvezetéknél egy védősugár fedezete mellett biztosította a helyszínt a gázszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig. A környező épületekből átmenetileg 21 embert helyeztek biztonságba. Személyi sérülés nem történt.

Több helyen a lehasadt faágak és az útra borult fák eltávolításához riasztották kedden napközben a tűzoltókat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Kállósemjénben, a Dózsa György utcában egy közintézmény udvarán hasadt le egy nagyméretű fa ága, amely veszélyeztette az ott tartózkodókat, a nyírbátori hivatásos tűzoltók szüntették meg a kialakult helyzetet. Hasonló eseményeknél kellett a tűzoltóegységeknek beavatkozniuk Záhonyban, Hetefejércsén, valamint Kisléta és Nyírbogát között is. Mándokon villanyvezetékre szakadt egy faág a Mónus Illés utcában, az áramszolgáltató kiérkezéséig a kisvárdai hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt, majd szüntették meg a forgalmi akadályt.

Nagyecseden, a Szatmári és a Rózsás utcák kereszteződésében szintén villanyvezetéket szakított egy úttestre dőlt fa, itt több villanyoszlopot is megrongált a vihar, a mátészalkai hivatásos tűzoltók vonultak a műszaki mentéshez, a helyreállítás idején közel hatvan fogyasztási helyen szünetelt az áramszolgáltatás. Szintén Nagyecseden két épület tetejét is megrongálta a jégeső a Dózsa György utcában, itt a mátészalkai hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók távolították el a sérült fedőanyagokat és értesítették a település polgármesterét. Szatmárcsekén, a Kossuth utca egyik lakóházának kéményébe villám csapott, amely részben az épület tetejére dőlt, itt a fehérgyarmati hivatásos tűzoltók távolították el a veszélyes épületelemeket és értesítették az áramszolgáltatót. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában