Helyi közélet

2018.06.24. 20:14

Korongokra „vadásztak”

Nyírpazony, Kabalás - Óriási küzdelem volt szombaton a Milotay Gábor emlékverseny döntőjében.

Nyírpazony, Kabalás - Óriási küzdelem volt szombaton a Milotay Gábor emlékverseny döntőjében.

Az elmúlt szombaton rendezte meg a kabalási lőtéren a már hagyománynak számító Milotay Gábor koronglövő emlékversenyt a megyei vadászkamara és vadászszövetség a Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület támogatásával. Az égiek kegyesek voltak, hiszen esőmentes, kellemes, szép időt varázsoltak a versenyzők és a bírók számára.

– Jó pár versenyző most először debütált versenyen. Különösen örömteli volt látni, hogy egy ifjú Diana, egy hölgy vadász is vállalta a megmérettetést. Nagy fába vágta a fejszét, hiszen több gyakorlott versenyző is tiszteletét tette e megmérettetésen – tájékoztatta lapunkat Fazekas Gergely, a megyei vadászkamara titkára. – A hivatásos vadászok közül is többen gondolták úgy, hogy a szakma becsületét öregbíteni fogják, sőt bizonyítandó, hogy nem csak elméletben ért a vadászathoz, még egy tájegységi fővadász is rajthoz állt. A 28 versenyzőnek öt, igencsak furfangosan elhelyezett gép dobta a korongokat. Két körben 50 korongra kellett lövést leadniuk a résztvevőknek. A döntőbe jutáshoz a profi kategóriában 44 korongot kellett eltalálni, míg az amatőrök között 36 találattal lehetett tovább izgulni.

Félelmetes magabiztossággal

– Izgalomban aztán nem volt hiány, erről gondoskodott Veres Andrea lövészetvezető. A döntőben ugyanis az addig megszerzett eredmények nullázódtak és adott pillanatnyi teljesítmény döntött. Így történhetett, hogy az amatőr ötödik helyért az egyetlen veterán versenyzővel, Mester Bálinttal lőtt első hibáig a későbbi győztes Zádori Barna. Félelmetes magabiztossággal lőtte a korongot, magabiztosan utasította negyedik helyre a tavalyi második Kakócz Lajost is. Nardai Csaba csak kicsivel maradt le az Országos Hivatásos versenyt nyert Róka Bence mögött a második helyről. A profik között aztán többszöri találatazonosság miatti első hibáig tartó szétlövés után alakult ki a végső sorrend. Hajzer Szabolcs tájegységi fővadász a harmadik helyen végzett, míg Kozák Zsolt sokáig szorongatta Csécsi Ferencet az első helyért. Végül Csécsi idegei bizonyultak erősebbnek és ő diadalmaskodott – részletezte a megyei titkár.

A végeredmény

Amatőrök: 1. Zádori Barna, 2. Róka Bence, 3. Nardai Csaba

Profik: 1. Csécsi Ferenc, 2. Kozák Zsolt, 3. Hajzer Szabolcs

Csapatok: 1. Tiszamenti SE (Csécsi Ferenc, Hajzer Szabolcs, Kozák Zsolt), 2. Kálmánházi Vt. (Kovács Gábor, Karasz József, Bródi György), 3. Sasok (Vígh János, Turcsán János, Kiss Gergő)

A legfiatalabb versenyző: Mészáros Petra

Veterán versenyző: Mester Bálint

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában