Helyi közélet

2018.06.07. 18:39

Közösen készülnek a vadászati kiállításra

Salánk, Vásárosnamény - Együttműködési megállapodást írtak alá a határ két oldalán élő vadászok.

Salánk, Vásárosnamény - Együttműködési megállapodást írtak alá a határ két oldalán élő vadászok.

A magyar-ukrán határ két oldalán élő vadászok is úgy érzik, hogy a lehetőségeikhez mérten ki kell venniük részüket a nemzeti összetartozásból. Ebből a meggondolásból a napokban a kárpátaljai Salánkon együttműködési megállapodást írt alá a Felső-Tisza Vidéki Vadgazdák Szövetsége és a Kárpátaljai Vadászok Egyesülete. Az Országos Magyar Vadászkamara decemberben megválasztott főtitkára, Bajdik Péter is részt vett a salánki rendezvényen, és Semjén Zsolt, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöki tisztségét is betöltő miniszterelnök-helyettes nevében köszöntötte a résztvevőket

Természetvédelem

– Az együttműködési megállapodás alapvető célja, hogy a két szervezet segítse, támogassa egymás tevékenységét. Fontosnak tartjuk a vadásztársaságok és más vadgazdálkodó szervezetek, vadászok határon átnyúló társadalmi összefogását, érdekeinek képviseletét és védelmét, a szakmai és vadászbaráti kapcsolatok továbbfejlesztését – tájékoztatta lapunkat Kiss B. Zoltán, a Felső-Tisza Vidéki Vadgazdák Szövetsége elnöke. – A határ mindkét oldalán fontos a természetvédelem érdekével összhangban lévő mező- és erdőgazdálkodás, a fenntartható vadászat és az eredményes vadgazdálkodás. Mindannyiunk érdeke a vadászati kultúra fejlesztése, a vadászok szakmai és etikai ismereteinek bővítése.

Mint közismert, Magyarország rendezi 2021-ben a vadászati világkiállítást, s ennek egyik kiemelt helyszíne Vásárosnamény lesz. Az együttműködési megállapodás lehetőséget ad arra, hogy a határ két oldalán működő szervezetek közös programokat szervezzenek. A Felső-Tisza Vidéki Vadgazdák Szövetsége ugyanakkor vállalja, hogy képviseli a Kárpátaljai Vadászok Egyesületébe tartozó tagok érdekeit az országos Magyar Vadászati Védegyletnél és az Országos Magyar Vadászkamaránál.

– Abban is megállapodtam Ágij Lászlóval, a Kárpátaljai Vadászok Egyesülete elnökével, hogy a két szervezet kölcsönösen átadja azokat a tapasztalatokat és szakmai ismereteket, amelyek elősegítik a vadgazdálkodást, az érdekképviseletet, a vadászati kultúra társadalmi elismertségének növelését, továbbá kölcsönösen közreműködünk a vadászok szakmai, kulturális és etikai ismereteinek bővítésében – tette még hozzá Kiss B. Zoltán.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában