Helyi közélet

2018.06.21. 14:24

Különös hangulata van az éjjeli horgászatnak

Nyíregyháza, Kálmánháza - A Kálmánházán élő Molnár András osztotta meg szerkesztőségünkkel a közelmúltban szerzett élményét.

Nyíregyháza, Kálmánháza - A Kálmánházán élő Molnár András osztotta meg szerkesztőségünkkel a közelmúltban szerzett élményét.

– Különös hangulata van az éjszakai horgászatoknak, így tervbe vettem, hogy egy viszonylag tűrhető időjárású éjszakát a vízparton töltök. Mint általában mindig, most is elkísért barátnőm, Alexandra. Mielőtt mindent kipakoltunk volna, még sötétedés előtt spomb segítségével magvakat juttattunk be a kívánt távolságra, mely 42 méter volt. Biztató jelek voltak, hogy a halak megjelentek az etetésen, s aztán már az első órában egy tőponty pihenhetett meg a matracon. Az esti órákban azonban két nagyobb hal is meglépett tőlem még szákolás előtt. Jelen esetben 14-es fonott horogelőkét és 8-as horgot használtam. A jobb akadás szempontjából a csali távolabb helyezkedett el a horogtól. Mindkét botomon pellet kosarat használtam, egyikkel az etetés jobb oldalát céloztam meg, míg a másikkal bal oldalra dobálgattam. A pontyok hálások voltak, több példány is partra került, melyeknek nagy része tükörponty volt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában