Helyi közélet

2018.06.22. 14:41

LMP-sajtótájékoztató: Aggályosnak tartják az Alaptörvény módosítását

Nyíregyháza - Az Alaptörvény hetedik módosításáról fejtette ki pártja álláspontját pénteki, nyíregyházi sajtótájékoztatóján dr. Szoboszlay György Csaba, az LMP megyei területi szervezetének elnökségi tagja, a Lehet Más a Politika Demokrácia műhelyének vezetője.

Nyíregyháza - Az Alaptörvény hetedik módosításáról fejtette ki pártja álláspontját pénteki, nyíregyházi sajtótájékoztatóján dr. Szoboszlay György Csaba, az LMP megyei területi szervezetének elnökségi tagja, a Lehet Más a Politika Demokrácia műhelyének vezetője. – A kormány növelni szeretné az ellenőrzést a társadalom egyes részei fölött, s szűkítené a közszereplők bírálhatóságának kereteit. A közszereplők magánéleti, családi nyugalmát azonban indokolatlanul előtérbe helyezné a véleménynyilvánítási és gyülekezési alapjogokkal szemben. Az elkülönült közigazgatási bíróság legfelső szintre való kiterjesztése önmagában nem elvetendő törekvés, de a bírák kiválasztási mechanizmusának fellazítása már aggályokat vet fel. A magát keresztény értékrendet vallónak mondó Fidesz-KDNP támadást intézne az életvitel szerűen közterületen élő hajléktalanok ellen anélkül, hogy emberhez méltó lakhatási körülményekről gondoskodna számukra, és lépéseket tenne a társadalmi reintegrációjuk érdekében – fejtette ki dr. Szoboszlay György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában