Helyi közélet

2018.06.08. 16:46

Magától nem lesz jobb a világ…

Nyíregyháza - Az ember időnként számot vet, végiggondolja az életét, hogy hová tart. Az, hogy nemrégiben a meghívásomra ellátogatott az iskolánkba prof. dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, elsősorban édesanyámnak köszönhetem, aki a szeretet és segítségnyújtás szellemében nevelt fel - írja olvasónk.

Nyíregyháza - Az ember időnként számot vet, végiggondolja az életét, hogy hová tart. Az, hogy nemrégiben a meghívásomra ellátogatott az iskolánkba prof. dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, elsősorban édesanyámnak köszönhetem, aki a szeretet és segítségnyújtás szellemében nevelt fel - írja olvasónk.Emlékszem, gyerekkoromban mentünk az utcán, és egy ittas férfi feküdt az út szélén. Anya mondta, hogy nézzük meg, mi van vele, mire én: „Ez nem a mi dolgunk!”. Gyerekként mentem volna tovább, de anya nem engedte, segített talpra állni a „betegnek”. Ma már értem a dolgot, én is így teszek, mert ezt diktálja a kiiskolázott érzelmi intelligenciám. Bagdy Emőkéhez hasonlóan vallom, hogy rajtunk múlik, hogyan éljük az életünket, hogyan viszonyulunk az embertársainkhoz, és másoknak segíteni, látni az arcukon az őszinte örömöt, szenzációsan jó dolog!

- Roma Ádám pedagógus, Nyíregyházi Móra F. Ált. Iskola Petőfi Sándor Tagintézménye -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában