Helyi közélet

2018.06.13. 14:33

Nem jár gyerekcipőben az óvodafelújítás

Nyíregyháza - Jelenleg hat óvoda korszerűsödik, a jövő év végéig további tizennyolc lesz jóval modernebb.

Nyíregyháza - Jelenleg hat óvoda korszerűsödik, a jövő év végéig további tizennyolc lesz jóval modernebb.

Az óvodások az udvaron játszottak, a munkások a leendő tornaszobát építették, miközben Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere a Búza utcai óvodában bejelentette:

– A város 700 millió forintos uniós támogatást nyert „családbarát, a munkába állást segítő intézmények fejlesztésére”, ennek keretében újulhat meg komplex módon 6 óvoda, ahol összesen 1350 férőhely van. Ez nem pusztán energetikai korszerűsítést jelent, hanem az udvari rekonstrukció mellett a tárgyak, eszközök bővítését. Az a cél, hogy minél komfortosabb körülmények között lehessenek a gyerekek, az óvodapedagógusok, a dajkák, és mindenki, aki az óvodai környezethez tartozik. Az uniós támogatás mellett saját forrásból is sokat tesz az önkormányzat a gyerekekért. Árulkodó adat, hogy a tavalyihoz képest 260-nal többen jelentkeztek az idén az önkormányzati fenntartású óvodába. A kapacitást növeli a Jósa András Oktatókórház területén ebben az évben megépült Orgonasíp Óvoda.

– Eddig az aulában tartottuk a testnevelési foglalkozásokat, és a bejárat miatt óhatatlanul is átjáróház volt az a rész. A tornaszoba megépítése óriási előrelépés – mondta Szalainé Benyusz Klára, a Búzaszem Nyugati Óvoda Székhelyintézményének vezetője. – Az udvar is megszépül, jóval XXI. századibbak lesznek a körülmények, még ételszállító liftet is kapunk. Megújul a speciális csoport épülete, ami szintén jelentős változás.

Az óvodafelújítási projekt május elején indult, és a tervek szerint augusztus 31-én már át is adják a területet a sok újdonsággal.

Az aktuális felújításban érintett óvodák: a Búzaszem Nyugati Óvoda Székhelyintézménye (Búza utca 17.), a Búzaszem Nyugati Óvoda Városmajori Tagintézménye (Városmajor u. 1.), a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézménye (Kert köz 8.), a Tündérkert Keleti Óvoda Kikelet Tagintézménye (Fazekas J. tér 25.) , a Gyermekek Háza Déli Óvoda Székhelyintézménye (Kereszt u. 8.) és az Eszterlánc Északi Óvoda Ferenc körúti telephelye (Ferenc krt. 1.).

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában