Helyi közélet

2018.07.04. 11:54

24 órás Csillagok háborúja-maraton Nyíregyházán!

Nyíregyháza - A nyíregyházi adománykávézóban minden részt levetítenek.

Nyíregyháza - A nyíregyházi adománykávézóban minden részt levetítenek.

Vannak filmek, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül, olyan alkotások, amelyek mára ugyanúgy a popkultúra részévé váltak, mint a kétsoros görkorcsolya vagy a diszkógömb. Ilyen a Csillagok háborúja-sorozat is: valószínűleg nincs ember a Földön, aki legalább egyszer ne hallott volna George Lucas műfajújító filmjeiről. És akkor még nem ejtettünk szót a másik végletről, a fanatikusokról, akik álmukból felverve, féllábon állva és szó szerint fel ne tudnák mondani a klasszikussá vált űroperát.

Közösen elemeznek

A nyíregyházi Labor Café látogatóit, önkénteseit sem hagyja hidegen a sorozat, ezért július 19-én 17 órától huszonnégy órás Star Wars-maratonba kezdenek.

– Ezek a filmek hatással voltak a gondolkodásunkra, de még a kultúránkra is, ezért gondoljuk, hogy fontos alkalmat szánni arra, hogy értelmezve, elemezve megtekintsük a sorozat összes részét. Bárki csatlakozhat, a filmeket egymás után nézzük, tízperces szünetekkel megszakítva. Ekkor átbeszéljük a látottakat és értelmezzük a film mondanivalóját – mondta el érdeklődésünkre Fekete Éva, az adománykávézó vezetője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában