Helyi közélet

2018.07.04. 18:20

Amatőr színjátszók randevúja

Mátészalka - Hét társulat megmérettetését láthatja a mátészalkai közönség a kulturális központban.

Mátészalka - Hét társulat megmérettetését láthatja a mátészalkai közönség a kulturális központban.

– Az amatőr színjátszás fontos szerepet tölt be Mátészalka kulturális életében. Eredményeire építve számos programot hívtunk már életre, s mind között talán a legfontosabb az Amatőr Színjátszó Találkozó, amit tizenhetedik alkalommal rendezünk meg július 20–21-én a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színházban – mondta el érdeklődésünkre Zsoldos Judit. Az intézmény igazgatóhelyettese hozzátette: a mára már hagyománnyá vált program célja, hogy a csoportok bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget kapjanak, és természetesen az, hogy játékukkal szórakoztassák Mátészalka és a térség színházkedvelő közönségét.

Régi és új ismerősök

– Kedves ismerősként üdvözölhetjük a debreceni Kuckó Művésztanya Utcaszínházat, a vásárosnaményi Kontársulatot, a határon túlról pedig az Erdély szívéből érkező szentegyházi Ködszurkáló Kisszínházat és a székelykeresztúri Pódium Színpadot, valamint a partiumi Börvelyből városunkba látogató Lápi Lidérceket. Új fellépőket is köszönthetünk az újdombrádi Csak Csajok tagjainak személyében.

– A lelkes csepűrágók játékát szakértő zsűri figyeli majd, de a csoportok műhelyfoglalkozásokon is részt vehetnek, ami szintén szakmai fejlődésüket segíti – árulta el Zsoldos Judit.

– Mátészalkát a Gondolat Kamaraszínház képviseli, akik az idei fesztiválra ismét egy új előadást, Đorđe Lebović Az ezredik éjszaka című egyfelvonásos, felnőtteknek szóló tündérmeséjét mutatják be Erdős László rendezésében. A jól ismert és szeretett Gondolat-tagok, Kiss Csilla és Halóka Zsolt ebben az évben új játszótársat is kaptak Cseppentő Ágnes személyében, akit régóta visszavárt már a helyi színpad. Néhány mondat a készülő előadásról: Hap és Hep két jóbarát, akik minden péntek éjszaka gyalog teszik meg az utat a vasútállomástól hazáig, mert a vonat késése miatt lemaradnak az autóbuszról. Ugyanez ismétlődik minden héten, tíz, száz, ezer péntek éjszakán keresztül, ők pedig hazafelé bandukolva mindig arról ábrándoznak, hogy milyen jó volna fontos embernek lenni. Aztán váratlanul, velük is történik valami érdekes… De hogy mi, már csak a bemutatón derül ki.

CsA


XVII. Amatőr Színjátszó Találkozó

Július 20., péntek

 • 17 óra: Barta Lajos: Szerelem - tragikomédia, Kontársulat (Vásárosnamény)
 • 18.30: Moliére: A képzelt beteg - vígjáték, Lápi Lidércek (Börvely)
 • 20.15: Sarkadi Imre: Elveszett Paradicsom - dráma, Ködszurkáló Kisszínház (Szentegyháza)
 • Július 21., szombat

 • 16 óra: Dürrenmatt: Pör a szamár árnyékáért - szatíra, Pódium Színpad (Székelykeresztúr)
 • 18 óra: Szentgyörgyi Rozi: Úgy, ahogy mondom! Kódorgó Vilma hiteles történetei - mulatságos esetek biztos forrásból, Kuckó Művésztanya Utcaszínház (Debrecen)
 • 19 óra: Đorde Lebovic: Az ezredik éjszaka - tündérmese felnőtteknek, Gondolat Kamaraszínház (Mátészalka)
 • 20 óra: Karinthy Kávéház - verses irodalmi összeállítás Karinthy Frigyes Így írtok ti című műve alapján, Kiss László (Kézdivásárhely)
 • A rendezvény ingyenes.

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában