Helyi közélet

2018.07.24. 18:12

Az állam fontos feladata kiszolgálni a polgárait

Mátészalka - A lebontott óvoda helyén, egy építési területen gyülekeztek kedden kora délután polgármesterek, járási hivatalvezetők és közigazgatásban dolgozók, hogy részesei legyenek az új járási hivatal alapkőletételének.

Mátészalka - A lebontott óvoda helyén, egy építési területen gyülekeztek kedden kora délután polgármesterek, járási hivatalvezetők és közigazgatásban dolgozók, hogy részesei legyenek az új járási hivatal alapkőletételének. – A lehetetlen falait döngetjük és át is törjük – mondta Fülöp István hivatalvezető, aki a tartalom és a forma egységéről beszélt. – A formát a hamarosan elkészülő épület adja, a tartalom pedig szakmaiság, a hit és a szeretet. Ez utóbbit az államigazgatásban kevesebbszer emlegetjük, pedig nagyon fontos, ahogy a szolgálat is. A mi feladatunk a köz szolgálata az emberek megelégedésére, a lehető legjobb minőségben – tette hozzá a hivatalvezető. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, minden egyes épület gazdagítja azt a közösséget, ahol megvalósul, mint ahogy az adott települést, és az országot is. – A szolgáltatásokat eddig is elérték az állampolgárok, ám az ügyeik intézéséhez négy–öt helyre is el kellett menniük, a jövőben mindez egyszerűsödik – fogalmazott Kovács Sándor, aki a társadalmat, és az állampolgárokat a kovászhoz hasonlította. – Amikor elkészül a kenyér, ritkán foglalkozunk a receptúrájával, de azt mindannyian tudjuk, hogy szükség van valamire, ami az alapanyagokat összetartja: amiből elindul az élet és táplálék lesz belőle. Azt kívánom, hogy mindannyian legyünk része a kovásznak, tartsuk össze a körülöttünk lévő világot, és éljük át azt a fajta örömet, ami a társadalom működtetéséhez kell.

Küzdelem és összefogás

– Sok dolgot megtanultunk a történelmünk során, többek között küzdeni és összefogni – kezdte köszöntőjét Román István megyei kormánymegbízott, aki azt mondta, az új hivatal megépítéséhez mindkettőre szükség volt. – A város önkormányzata az ingatlant az állam rendelkezésére bocsátja, és ezzel utat nyitott a beruházás megkezdéséhez, amiért köszönet jár nekik. Ha elkészül az új hivatal, méltóbb körülmények közé kerülnek a dolgozók és az ügyeiket intéző állampolgárok is, ez a fejlesztés pedig nem elszigetelt jelenség, hiszen 1,7 milliárd forint értékben valósultak meg energetikai felújítások a megye hivatalaiban, új kormányablakok nyíltak, a beruházások sora pedig itt nem állt meg – tette hozzá Román István.

– Mátészalka 130 évvel ezelőtt egyszer már irányt mutatott más települések számára azzal, hogy itt jelent meg először az utcai közvilágítás, és most is ezt teszi – jelentette ki Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár, és hozzátette: ez egy innovatív közösség, amely képes az együttműködésre. – Amit a földbe teszünk, nem csak az új hivatal első téglája, de egy újabb kő Magyarország építményében is.

– Az állam egyik fontos feladata, hogy képes legyen kiszolgálni az állampolgárait, a kormányablakok és járási hivatalok pedig azért lényegesek, mert ott találkozik az állam törekvése az emberekkel – mondta az államtitkár, aki az elkövetkező évek egyik fontos feladatának az ügyszámok csökkentését nevezte, és aki szerint fontos, hogy tervezett módon intézhessük ügyeinket – ehhez pedig nélkülözhetetlen a jó hivatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában