Helyi közélet

2018.07.27. 08:37

Bő egy év múlva elkészül: így fog kinézni a nyíregyházi uszoda!

Nyíregyháza - Átadták a munkaterületet a kivitelezőnek, bő egy év múlva készülhet el a Bujtosi Sport­uszoda.

Nyíregyháza - Átadták a munkaterületet a kivitelezőnek, bő egy év múlva készülhet el a Bujtosi Sport­uszoda.

Fejest ugranak a munkálatokba a kivitelezők: megtették az első lépéseket a leendő uszoda megépüléséhez Nyíregyházán. Hétfőn átadták a munkaterületet, azóta a Continental Aréna mellett megszűnt a megállási lehetőség a Hunyadi és Bujtos utca sarkán található zúzottköves parkolóban.

Vízilabdázni is lehet akár

Bő egy esztendő múlva ott magasodik majd a Bujtosi Sport­uszoda, a megyeszékhely legújabb mozgáscentruma, amely nem csak az úszóknak kiváló lehetőség, hanem alkalmas lesz például nemzetközi vízilabdameccsek lebonyolítására is.

– Sikeresen lezárult a közbeszerzési eljárás, minden feltétel adott ahhoz, hogy elkezdődjenek az első kapavágások. Most már a pályázaton nyertes cégen a sor. A magyar kormány támogatja a fejlesztést, ami nem kerül egyetlen forintjába sem a városnak. A beruházás mintegy 2,5 milliárd forintba kerül, ennek 750 millió forint az önereje, ezt is megkapjuk – közölte dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Az új uszoda építésére az Aqua SE pályázott. Szakács Roland egyesületi elnök a sikeres elbírálást követően közölte:

– Közvetlenül a Continental Aréna mellett épül a sportuszoda, tehát egy igazi komplexum alakul ki. A nagymedence 50 méteres, 10 pályás lesz 220 cm mélységgel. Ezt úgy kell elképzelni, hogy akkora, mint a Júlia Fürdő nagymedencéjének a négyszerese. A tanmedence 25×12,5 méteresre készül. A hat öltözőn kívül és egy közel 300 fős lelátó is helyet kap a Bujtosi Sportuszodában.

Felgyorsulnak a karcsapások

A fedett uszoda a verseny- és a szabadidősportok művelőinek is lehetőséget nyújt majd a gyakorlásra és az aktív pihenésre. A létesítmény nettó alapterülete több mint 4300 négyzetméter, ebből 3500 négyzetméter lesz a földszinti terület. Hamarosan tehát felgyorsulnak a karcsapások, és ha minden a tervek szerint halad, 2019 szeptemberében birtokba lehet venni a vadonatúj sportuszodát.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában