Helyi közélet

2018.07.04. 15:36

Csillagtúra két keréken a Beregben

Vásárosnamény - A csaknem 200 kilométeres töltéskorona kiváló kerékpárút is egyben.

Vásárosnamény - A csaknem 200 kilométeres töltéskorona kiváló kerékpárút is egyben.

A város és a Bereg kitűnő adottságokkal rendelkezik a kerékpáros turisták számára.

Vásárosnaményból a Beregbe, Szatmárba csillagtúra szerűen bármelyik irányba elindulhatunk." Liptákné Juhász Anikó

– Itt nincs fárasztó hegymenet és meredek lejtő, nincs autóforgalom, így a sík vidék biztonsággal és kényelmesen teljesíthető a kisgyermekes családoknak és a szépkorúaknak egyaránt – mondta Liptákné Juhász Anikó, a vásárosnaményi Tourinform irodavezetője.

– Aki a háborítatlan természetben szeretne kerékpározni, annak pedig be sem kell menni a településekre, útját lefűzött folyókanyarulatok, ártéri füzesek, gémkolóniák, partifecske fészkek szegélyezik. Nemcsak a táj szépsége és érintetlensége rabul ejtő, de országos viszonylatban is gazdag az irodalmi, vallási és kulturális emlékhelyek száma is a „Kiváló Európai Desztináció”-nyertes Felső-Tiszavidéken.

Telefonos idegenvezető

– A csaknem 200 kilométeres kerékpárútként is funkcionáló töltéskorona, kölcsönözhető kerékpárok, kerékpárra szerelhető city guidok, Szatmár-Bereg kerékpáros térkép, túravezetők, csomagajánlatok, szerviz pontok, fix időpontú szervezett gasztro-kerékpártúrák, egész évben nyitva tartó információs iroda: ezek mind az aktív turisták komplex kiszolgálását teszik lehetővé – sorolta az irodavezető, hozzátéve nem véletlen, hogy Vásárosnamény már többször elnyerte a „Kerékpárosbarát település” címet. A Bereg szíveként központi fekvésének köszönhetően a Beregbe, Szatmárba csillagtúraszerűen bármelyik irányba elindulhatunk. Ehhez a kerékpárt sem kell magunkkal vinni, mivel a helyi Tourinform irodában lehetőség van kerékpárok kölcsönzésére. A szintén bérelhető többnyelvű Pocket Guide (telefonos idegenvezető) segítségével pedig a város nevezetességeit bemutató városnéző túra mellett a szatmár-beregi térség látnivalóival, gasztronómiájával is megismerkedhetünk.

Kerékpáros programok

– A készülékek könnyen kezelhetők és kerékpárra is felszerelhetők – említette Liptákné Juhász Anikó, hozzátéve: ha saját kerékpárját szeretné valaki használni, a Tourinform irodában kialakított Kerékpáros Szervízponton megpihenhet a látogató, probléma esetén pedig a javításra is lehetőség van.

Az idén Vásárosnamény több országos jelentőségű kerékpáros programnak ad otthont. Az országos vízi és kerékpáros vándortábor egyik megállóhelye a gergelyiugornyai Bereg Szíve Üdülőközpont, ahová a nyárra több száz diák érkezik az ország legkülönbözőbb pontjairól. – A Beregi Bringásokat létrehozó Tourinform Iroda az idén már harmadik éve szervezi meg kerékpártúráit. A döntően egy napos túrák mellett két naposokra is lehet jelentkezni – jegyezte meg az irodavezető.

KM


Tekerjen a templomokhoz!

Hagyomány, ha Zoárd-napi Sokadalom van Vásárosnaményban, akkor nem maradhat el a bringatúra sem. Most, július 7-én az örökségtúra Vásárosnamény-Tákos-Csaroda-Márokpapi-Beregdaróc- Vámosatya-Vásárosnamény útvonalon kerekezhető végig. A 60 kilométeres túrán ebben az évben Bereg kiemelkedő gyöngyszemeit, középkori templomait látogathatják meg a túrázók. Gyülekező a régi Kraszna hídnál, a fesztivál helyszínén lesz az információs sátornál 8 óra és 8.30 között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában