Helyi közélet

2018.07.07. 10:22

Csupa vidámság a táborban

Nyíregyháza - A rengeteg élmény bizonyára kitart majd jövő nyárig.

Nyíregyháza - A rengeteg élmény bizonyára kitart majd jövő nyárig.

A Zöld kerék Alapítvány szervezői pontosan tudják, milyen egy érdekes és ízletes programokkal megtűzdelt nyári tábor, ugyanis éppen egy ilyet zártak egy héttel ezelőtt a Nyíregyházi RIDENS Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium falai között.

A pisztoly is előkerült

Az egyhetes együttlét első napjának délelőttjén még csak a programokat tervezgették, de a bátrabbak délután már nyeregbe pattanhattak a lovasklubnak köszönhetően. Attól sem kellett senkinek megrettennie, hogy már az első este kattant a bilincs, hiszen Gur­bán Csaba rendőr százados mutatta be csupán a rendőrség munkáját, és az előadás alatt még a pisztoly is előkerült.

A táborozás második napjára egy utazást szerveztek, és a MÁV dolgozóinak a jóvoltából még a kerekesszék is könnyűszerrel sínre került. Amikor gyerekeket utaztatnak Szerencsre, ahhoz a csokoládénak bizonyosan köze van. Így volt ez most is, a csokigyárban a táborozók a dolgozók segítségével csokoládét készíthettek, megismerhették a kakaó és a csoki útját a fogyasztókig, és megkóstolhattak többféle finomságot.

Az édesség és az ebéd után jólesett a kellemes szieszta a város szép parkjában, a tó partján. A harmadik nap medencés programja ismételten célba talált Sóstófürdőn, és a negyedik napon sem kellett senkinek unatkoznia. Várta őket Debrecen a gazdag Déri Múzeumával, a Nagyerdő árnyas fáival és egy kellemes sétával a Békás-tó körül.

Ennyi élmény után nem csoda, ha a zárónapon kissé fájdalmas volt a búcsú, amit a táborvezetők egy izgalmas könyvtárlátogatással, és egy kiadós fagylaltozással próbáltak enyhíteni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában