Helyi közélet

2018.07.17. 11:13

Hat megyei gyűjtőponton is átveszik a búzaadományt

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Magyarok Kenyere program szépen cseperedik: a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezésében, a MAGOSZ (Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége) segítségével hosszú ideje olajozottan működő kezdeményezés az idén lesz nyolc esztendős.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Magyarok Kenyere program szépen cseperedik: a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szervezésében, a MAGOSZ (Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége) segítségével hosszú ideje olajozottan működő kezdeményezés az idén lesz nyolc esztendős.

Növekvő támogatottság

– A Kárpát-medencében összegyűjtött búzából készült lisztet szétosztják a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek. A program támogatottsága évről évre növekszik, 2017-ben minden eddigi rekordot megdöntött a 19 magyarországi megyéből és 12 határon túli régióból származó búza mennyisége – fogalmazott lapunknak Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke, majd rátért a konkrét számokra.

– A 2011-es 10 tonna után 2016-ban 515, 2017-ben pedig már 628 tonna adománybúza gyűlt össze. Még soha annyian nem vettek részt adományozóként a programban, mint 2017-ben. Ekkor összesen 3969 (2392 magyarországi, illetve 1577 határon túli) magyar gazda gyűjtött búzát. Büszke vagyok a magyar és a megyei gazdatársadalomra, akik nélkül a Magyarok Kenyere program ma nem lehetne az egész Kárpát-medencét átölelő jelentős kezdeményezés. Köszönöm mindenkinek és kívánom, hogy az idén a tavalyinál is több magyar gazdálkodó érezhesse át a jótékonykodás felemelő érzését – mondta Rácz Imre, aki egyben a MAGOSZ megyei elnöke is. – A gazdaember jó cél érdekében örömmel adakozik lehetőségéhez mérten. Köszönet ezért minden adományozónak és mindenkinek, aki e nemes szándék és törekvés megvalósításában közreműködik – hangsúlyozta Rácz Imre megyei elnök.

TG


Megyei gyűjtőpontok:

Apagyi Sütőüzem Kft.: Apagy, 0123/22 Hrsz.; Nyír-Gabona Kft.: Nagykálló, Bátor utca 43.; Bátortrade Kft.: Nyírbátor, Árpád utca 156/A; Vetőmag és Szárító Kft.: Timár, Lehel utca 21.; ifj. Rácz Imre: Balkány, Dózsa György út 17.; D. Pethe István: Beregsurány, Árpád út 77.


Mozgósítják a gazdákat

– A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megalakulása óta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével (MAGOSZ) együttműködve szervezi a Magyarok Kenyere programot, ezen keresztül a közösségek és a rászorulók támogatását. A NAK eleinte stratégiai partnerként, 2015 óta pedig már főszervezőként vesz részt a programban, a MAGOSZ pedig a hazai gazdatársadalmat összefogva, tagságát minden évben mozgósítva működik közre a nagylelkű búzaadományok begyűjtésében – tudta meg lapunk a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökétől.


[related-post post_id="3917756"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában