Helyi közélet

2018.07.03. 16:10

Játékosan ismerkedtek a robotikával

Nyíregyháza - Tanulmányi kiránduláson is részt vehettek a Ridens diákjai.

Nyíregyháza - Tanulmányi kiránduláson is részt vehettek a Ridens diákjai.

Egyre nagyobb teret hódít az informatika, amelynek alapos ismerete ma szinte már követelmény a fiatalok számára.

A Nyíregyházi Ridens Szakgimnázium, Szakközépiskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium a Nemzeti Tehetség Program által kiírt pályázaton elnyert egy olyan támogatást, amellyel lehetővé vált, hogy az iskola sajátos nevelési igényű tanulói új aspektusból is megismerhessék az informatika világát. Megalakították a LEGO szakkört, amelynek a tagjai programozható robot­építő és konstrukciós készletek felhasználásával, a saját kreativitásukra alapozva ismerkedhettek meg a programozás alapjaival, valamint a tervezés, a megvalósítás és a tesztelés folyamatával – s mindezt játékos formában tehették meg.

A pályázat elnyerésével lehetőség nyílt arra is, hogy a diákok a közelmúltban egy kétnapos budapesti tanulmányi kiránduláson vegyenek részt, amelynek keretében megtekinthették a Jövő technológiái kiállítást is. A tanévet így igazán jó hangulatban és kellemes élményekkel zárták a szakkör tanulói és pedagógusai.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában