Helyi közélet

2018.07.20. 16:50

Két keréken járták a megyét a máriapócsi fiatalok

Máriapócs - A máriapócsi fiatalok megismerkedtek történelmi és irodalmi nevezetességekkel.

Máriapócs - A máriapócsi fiatalok megismerkedtek történelmi és irodalmi nevezetességekkel.

Számos nyári tábor várta az idei szünidőben a máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjait is. Jelentkezhettek a fiatalok többek között művészeti és kézműves táborba, de részt vehettek úszótanfolyamon, valamint angol, matematika, informatika, kosárlabda foglalkozásokon is.

Pihenés a szabadstrandon

A sportosabb hetedikesek és nyolcadikosok – összesen tizennyolcan – a Magyar Kerékpáros Turisztika Szövetség Felső-Tisza-vidéki Kerékpáros Vándortáborában vehettek részt Dávida Edina intézményvezető-helyettessel és Király Judit tanárnővel. A szövetség a túra sikere érdekében gondoskodott a szükséges felszerelésekről, a kerékpárokról, valamint a fiatalok kaptak még egy képzett, helyismerettel rendelkező túrakísérőt is. A csoport így ismerkedhetett meg megyénk műemlékeivel, szépségeivel. Megcsodálhatták többek között Cégénydányádon a Kölcsey-Kende-kúriát, a gyügyei, a szamosújlaki és a csengeri református templomot, Penyigén a Szenke-partot, Túristvándiban a vízimalmot, Szatmárcsekén a csónakos fejfás temetőt.

Megtekinthették a nagyari Luby-kastélyt, a tarpai szárazmalmot, de gyönyörködhettek a csarodai, a tákosi és a lónyai református templomban is. Megcsodálhatták Beregdaróc csodálatos környezetét, s nagy örömükre Gergelyiugornya szabadstrandján pihenhették ki magunkat.

Kitartás, segítőkészség

Az utolsó állomás Kisvárda volt. Innen még elbicikliztek Cigándra is, ahol körbevezették őket a Bodrogközi Múzeumportán is. Dávida Edina intézményvezető-helyettes a hét élményeit így foglalta össze: – A vándortábor során közel 290 km-t kerékpároztunk. A fiatalok kitartásról, segítőkészségről, egymásra való odafigyelésről, példamutató magatartásról tettek tanúbizonyságot. Igazi nyári kalandban vettünk részt, hála az iskolának a kapott lehetőségért. Reméljük, utunkat a következő nyáron folytathatjuk!

- Palóczy Tímea -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában