Helyi közélet

2018.07.10. 13:52

Minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés

Encsencs, Nyíregyháza - Hetedik alkalommal rendezték a katonanóták fesztiválját Encsencsen.

Encsencs, Nyíregyháza - Hetedik alkalommal rendezték a katonanóták fesztiválját Encsencsen.

A közel kétezres lélekszámú dél-nyírségi községben, Encsencsen hetedik alkalommal rendezték meg a Katonanóta Fesztivált.

Hetvenkilenc katonanóta

– Minden eddiginél nagyobb érdeklődés kísérte a programot – nyugtázta Nagy László jegyző. – A fesztivált a falunap keretében bonyolítottuk le. A demecseri Citrom Band fúvós zenekar alapozta meg a hangulatot a térzenéjével. Felemelő volt, amint a zenekar kíséretében több mint kétszáz énekelni tudó és szerető ember énekelte a Himnuszt. Húsz zenekar, illetve szólóénekes összesen hetvenkilenc katonanótát adott elő, és színesítette a műsort a Szatmár Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportja is. A fesztivált finom ebéd és a Nyíregyházi Karakter Népzenei Együttes jó ebédhez szóló, szinte véget érni nem akaró nótája zárta – összegzett Nagy László.

A Katonanóta Fesztiválon fellépett: Encsencsi Kéknefelejcs Népdalkör, Seres Gáborné, Borsos Petra és Márta László, Porcsalmai Búzakalász Férfi Kórus Egyesület, Bíró Gergelyné, Nyírvasvári Vasvári Pál Nyugdíjas Klub, Papp Anna, Nyírlugosi Hagyományőrző Egyesület, Széplaki Tiborné, Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjasai Egyesület, Penészleki Nyugdíjas Klub, Néptánc csoport (Nyírbátor), Karczub Györgyné, Mezőcsávás csoportja (Székelyföld), Sestaci csoportja (Moldávia), Nyírbélteki Népdalkör, Nyír­gelsei Nyugdíjas Egyesület, Pócspetri Petri Öregfiúk Dalkör, Kóródi István, Szamo­s­szegi Férfi Népdalkör.

A fesztivállal párhuzamosan szombaton és vasárnap négy helyszínen rendezték meg a közösségépítő programsorozatot Encsencsen. A helyi önkormányzat és a református egyházközség minden korosztály számára tartalmas kikapcsolódást kínált.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában