Helyi közélet

2018.07.23. 11:31

Népszerű az egyéjszakás út

Nyíregyháza - A legolcsóbb foglalás ezernyolcszáz forint volt, míg a legdrágább másfél milliónál is többe került.

Nyíregyháza - A legolcsóbb foglalás ezernyolcszáz forint volt, míg a legdrágább másfél milliónál is többe került.

Tizenhárom százalék feletti volt a növekedés a belföldi turizmusban a második negyedévben a Szallas.hu elemzése alapján.

Voltak kirívó esetek

Két négynapos és egy háromnapos hosszú hétvége esett a második negyedévre, ami élénkítően hatott a belföldi turizmusra: a 13 százalékot is meghaladta a bővülés a második negyedévben tavalyhoz képest. Továbbra is az egyéjszakás kikapcsolódások bizonyultak a legnépszerűbbnek, a foglalások 43 százalékát tették ki.

Az üdülések harmada kétéjszakás, minden tizedik pedig hároméjszakás volt. Még mindig az apartman, a vendégház és a panzió a legkeresettebb szállástípusok, a foglalások közel kétharmada szólt ezekbe.

– Előfordultak kirívó esetek: a legolcsóbb foglalás 1800 forint volt, míg a legdrágább másfél milliónál is többe került – árulta el Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere. Hozzátette: nagyjából minden ötödik foglalást SZÉP-kártyával rendeztek, szállásonként átlagosan 58 ezer forint értékben.

A három legnépszerűbb úti cél a második negyedévben a főváros, Siófok és Eger volt, de Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Szeged is a legkedveltebbek közé tartozik. A top 10-es listára még Pécs, Gyula, Debrecen és Miskolctapolca fért fel. – A belföldi turizmus élénkítésére tavaly új szolgáltatást vezettünk be: a foglalásokhoz a környező látványosságokat is kiajánljuk kedvcsináló leírás és kedvezménykupon formájában. Ezek kapcsán elmondható, hogy az április-júniusi szezonban az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Hévízi Tófürdő voltak a befutók – nyilatkozta a marketinges szakember. Megyéink közül Pest, Somogy és Veszprém voltak a legvonzóbbak, a foglalások mintegy harmada ezek valamelyikébe szólt. A külföldre indulók körében pedig Zakopane, Krakkó és Boroszló voltak a kedvencek.

KM

A top 10 belföldi úti cél

1. Budapest

2. Siófok

3. Eger

4. Hajdúszoboszló

5. Balatonfüred

6. Szeged

7. Pécs

8. Gyula

9. Debrecen

10. Miskolctapolca

A t Top 10 külföldi úti cél

1. Zakopane

2. Krakkó

3. Boroszló

4. Szováta

5. Torockó

6. Crikvenica

7. Parajd

8. Kolozsvár

9. Zadar

10. Székelyudvarhel

Ezek is érdekelhetik