Helyi közélet

2018.07.23. 11:31

Népszerű az egyéjszakás út

Nyíregyháza - A legolcsóbb foglalás ezernyolcszáz forint volt, míg a legdrágább másfél milliónál is többe került.

Nyíregyháza - A legolcsóbb foglalás ezernyolcszáz forint volt, míg a legdrágább másfél milliónál is többe került.

Tizenhárom százalék feletti volt a növekedés a belföldi turizmusban a második negyedévben a Szallas.hu elemzése alapján.

Voltak kirívó esetek

Két négynapos és egy háromnapos hosszú hétvége esett a második negyedévre, ami élénkítően hatott a belföldi turizmusra: a 13 százalékot is meghaladta a bővülés a második negyedévben tavalyhoz képest. Továbbra is az egyéjszakás kikapcsolódások bizonyultak a legnépszerűbbnek, a foglalások 43 százalékát tették ki.

Az üdülések harmada kétéjszakás, minden tizedik pedig hároméjszakás volt. Még mindig az apartman, a vendégház és a panzió a legkeresettebb szállástípusok, a foglalások közel kétharmada szólt ezekbe.

– Előfordultak kirívó esetek: a legolcsóbb foglalás 1800 forint volt, míg a legdrágább másfél milliónál is többe került – árulta el Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere. Hozzátette: nagyjából minden ötödik foglalást SZÉP-kártyával rendeztek, szállásonként átlagosan 58 ezer forint értékben.

A három legnépszerűbb úti cél a második negyedévben a főváros, Siófok és Eger volt, de Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Szeged is a legkedveltebbek közé tartozik. A top 10-es listára még Pécs, Gyula, Debrecen és Miskolctapolca fért fel. – A belföldi turizmus élénkítésére tavaly új szolgáltatást vezettünk be: a foglalásokhoz a környező látványosságokat is kiajánljuk kedvcsináló leírás és kedvezménykupon formájában. Ezek kapcsán elmondható, hogy az április-júniusi szezonban az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Hévízi Tófürdő voltak a befutók – nyilatkozta a marketinges szakember. Megyéink közül Pest, Somogy és Veszprém voltak a legvonzóbbak, a foglalások mintegy harmada ezek valamelyikébe szólt. A külföldre indulók körében pedig Zakopane, Krakkó és Boroszló voltak a kedvencek.

KM

A top 10 belföldi úti cél

1. Budapest

2. Siófok

3. Eger

4. Hajdúszoboszló

5. Balatonfüred

6. Szeged

7. Pécs

8. Gyula

9. Debrecen

10. Miskolctapolca

A t Top 10 külföldi úti cél

1. Zakopane

2. Krakkó

3. Boroszló

4. Szováta

5. Torockó

6. Crikvenica

7. Parajd

8. Kolozsvár

9. Zadar

10. Székelyudvarhel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában