Helyi közélet

2018.07.30. 17:42

Szezon utáni végelszámolásra készül a nyíregyházi távhőszogáltató cég

Nyíregyháza - Július végéig a fogyasztók kézhez kapják a számlákat.

Nyíregyháza - Július végéig a fogyasztók kézhez kapják a számlákat.

– A szomszédom a múlt héten már megkapta a 2017/2018-as fűtési szezon elszámoló levelét a Nyírtávhő Kft.-től, az én postaládámban nem volt ilyen küldemény. Nem tudom, körzetenként vagy a fogyasztók vezetékneve mentén, tehát ábécé sorrendben postázzák-e ezeket a leírásokat, minden esetre kíváncsian várom, hogy az enyhe tél, a kevesebb hőfelhasználás és spórolás visszaköszön-e majd forintosítva nálam is – kereste meg lapunkat Horváthné Etelka, hűséges örökösföldi előfizetőnk. A volt pedagógus hozzátette: a lakótelepen több olyan családot is ismer, akik bár láthatóan megtehetnék, nem fizetik ki (időben) a közüzemi számláikat, ezzel szemben neki nyugdíjfizetés után mindig a postára vezet az első útja.

– Ha rajtam múlna, sokkal szigorúbban hajtanám be a lakossági díjhátralékokat a szolgáltató(k) helyében! – szögezte le.

Joó László, a Nyíregyházi Távhőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója lapunk érdeklődésére elmondta: a hátunk mögött hagyott fűtési szezon időjárása összességében enyhébb volt a tavalyinál, így kevesebb volt a hőfelhasználás is. A jó idő beköszöntével április első felétől folyamatosan érkeztek a fűtéslemondások, a téli hónapok hőfelhasználása pedig az előző évinél kevesebb volt, tehát a fogyasztók jelentős része ismét megtakarításra számíthat. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a távhőhálózat a vártnak megfelelően üzemelt, csak kisebb hibaelhárítási munkálatok akadtak, amelyek nem okoztak üzemszünetet.

Behajtják a tartozásokat

– A 2017/2018-as fűtési szezon elszámolása befejeződött, a 12 ezer forintos téli rezsicsökkentést már az áprilisi számlákban jóváírtuk. A május közepén leolvasott költség­osztók adatai alapján készült elszámolásokat megkapták a lakóközösségek, s amennyiben azt elfogadták, 1-2 héten belül megérkeznek a számlák, majd augusztusban várható a végelszámolás.

– A távhődíj-tartozások behajtása folyamatos, a szolgáltató kintlévősége évek óta folyamatosan csökken, a lakossági díjhátralék jelenleg 340 millió forintra rúg. Amennyiben a fogyasztó nem tudja időben rendezni a hátralékát, részletfizetési lehetőséget kaphat a cégtől, de szociális támogatást is kérhet az önkormányzattól – hívta fel a figyelmet a lehetőségekre.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában