Helyi közélet

2018.07.06. 08:37

Újabb rekord született Dombrádon

Dombrád - A saját eredményüket szárnyalták túl a Tisza-­parti város lakói.

Dombrád - A saját eredményüket szárnyalták túl a Tisza-­parti város lakói.

A hagyományokhoz híven az idei Csülkös nap előestéjén újabb rekordot döntöttek meg Dombrád lakói.

– Dombrád a rekordok városa. Eddig két ízben döntöttünk palacsintasütési rekordot – másodszorra 24 óra alatt 4260-at sütöttünk –, ezután a leghosszabb, 33 méteres rétes, majd a közös tűznél legtöbben szalonnát sütők rekordja következett. A Tisza töltésén rekordhosszúságú aszfaltrajzot készítettünk, légi palackpostát eregettünk fel 1260 lufi segítségével. Tavaly megépítettük a legnagyobb PET-palackból készült hajót, majd vízre bocsátottuk a Tiszán – idézte fel a korábbi eredményeket ­érdeklődésünkre Kozmáné Kasza Veronika, a város polgármestere.

– Az idén ismét megdöntöttük a közös tűznél szalonnát sütők rekordját. Több mint 250-en vettek részt a rendezvényen, ezzel megdupláztuk a korábbi eredményünket. Így egy újabb sikerrel, jókedvűen indulhatott a Csülkös nap, amelyen kispályás labdarúgótorna, különböző gyermek- és kulturális programok, valamint főzőverseny várta az érdeklődőket – tette hozzá a településvezető.

Tombola, koncert, tűzijáték

A díjátadáson dr. Seszták Miklós kormánybiztos is részt vett. A tombolával értékes ajándékokat nyerhettek a vendégek, a nap végén pedig koncertek következtek: többek között Fenyő Miklós gondoskodott a fergeteges hangulatról, a mulatság tűzijátékkal zárult.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában