Helyi közélet

2018.08.24. 11:50

A látássérültek utazási szokásaihoz igazították

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A kétnyelvű turisztikai hangos kiadvány ez év végétől elérhető az egyesület ügyfélszolgálati irodájában.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A kétnyelvű turisztikai hangos kiadvány ez év végétől elérhető az egyesület ügyfélszolgálati irodájában.

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete turisztikai kiadványt készített szakértők bevonásával német és magyar nyelven.

A hangos kiadványt a szervezet hangstúdiójában olvasta fel a szerkesztő, összeállító és részben fordító, dr. Csiky Nándor, a Nyíregyházi Egyetem oktatója és Csabai Péter, az intézmény hallgatója, akiből hamarosan légi járművekkel foglalkozó mérnök lesz. A turisztikai tájékoztató elsősorban látássérülteknek készül, de olvasási nehézséggel küzdők is használhatják.

Nélkülözhetetlen mondatok

– A látássérült emberek utazási szokásait figyelembe véve a kiadványba bekerültek nélkülözhetetlen mondatok, kifejezések, hiszen közlekedhetnek vakvezető kutyával, szállásfoglalásnál szükségük lehet aláíró sablonra, a repülőtéren igényelhetnek speciális asszisztenciát. A hangfelvételt érzékenyítő tréningek előzték meg, ahol szakértőink kipróbálhatták a képernyőolvasó szoftverekkel és applikációkkal ellátott eszközöket – mondta el érdeklődésünkre Nemes-Nagy Tünde, a vakok és gyengénlátók megyei egyesületének elnöke.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában