Helyi közélet

2018.08.27. 17:27

Baranyában barangolva élménnyel gazdagodtak

Nyíregyháza - Harkányban, Siklóson, Máriagyüdön, Villányban, Pécsen, Orfűn és Kecskeméten is elidőztek a nyíregyháziak.

Nyíregyháza - Harkányban, Siklóson, Máriagyüdön, Villányban, Pécsen, Orfűn és Kecskeméten is elidőztek a nyíregyháziak.

Folytatta országjáró portyáját a Nyíregyházi Német Nemzetiségi Önkormányzat lelkes csapata. Korábban kirándultak már Miskolctapolcán, Egerben, Visegrádon, Esztergomban, Aggteleken és Szegeden is, legutóbb pedig a Dél-Dunántúl volt az úti céljuk.

A csoport tagjai elégedetten nyilatkoztak a kirándulásról." Szeiler Jánosné

Sváb találkozó Harkányban

– Az a törekvésünk, hogy minél inkább megismerjük hazánk történelmi nevezetességeit, és eközben kapcsolatot teremtsünk és ápoljunk az ottani nemzetiségi önkormányzatokkal. Ezúttal negyvenen fővel keltünk útra, és először Harkány gyógyfürdőjét kerestük fel, ahol a sváb találkozón hangulatos kulturális műsor részesei lehettünk – újságolta Szeiler Jánosné, a Nyíregyházi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

Borkóstoló Villányban

– Harkány után Siklós várában és Máriagyüd kegytemplomában jártunk. Aznap este Villányban a pincesort csodáltuk meg, ahol vacsorával egybekötött kóstolón ízlelhettük meg a táj borait.

A pécsi székesegyházat és a dzsámit szemléltük meg másnap, sétáltunk a Zsolnay kulturális negyedben, ahol a helyi idegenvezetőnk részletesen bemutatta a gazdag gyűjteményt. Feljutottunk Magyarország legmagasabb épületéhez a Misina-csúcsán, ott gyönyörködhettünk a kilátásban. Útba ejtettük Orfűt is. Hazafelé megálltunk Kecskemét főterén, ami szintén szép élmény volt. A csoport tagjai elégedetten nyilatkoztak a kirándulásról, a látottakról, élményekben gazdagon, jó hangulatban érkeztünk vissza.

- LTL -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában