Helyi közélet

2018.08.11. 16:17

„Bronzérmesek” lettek

Nyírbogát - Bereznyákné dr. Bényei Bernadett, Papp Krisztián és Péter Sándor kaptak bronz emlékérmet a megyei közgyűléstől.

Nyírbogát - Bereznyákné dr. Bényei Bernadett, Papp Krisztián és Péter Sándor kaptak bronz emlékérmet a megyei közgyűléstől.

A 14 éves múltra visszatekintő Bogáti Forgatag szervezői az idei rendezvényen is hűek maradtak a hagyományokhoz.

Az ünnepi műsor részeként ismét 100 postagalambot engedtek az égbe a prominens vendégek, s ezúttal is a Bogáti Forgatagon találtak méltó gazdákra a megyei közgyűlés bronz emlékérmei. Az elismeréseket Seszták Oszkár, a közgyűlés elnöke adta át.

A sokoldalú lelkipásztor

Bereznyákné dr. Bényei Bernadett, Papp Krisztián és Péter Sándor a több éven át végzett, kimagasló közéleti, közszolgálati tevékenységükkel érdemelték ki a rangos kitüntetést.

A negyvenes évei elején járó Papp Krisztián Újfehértón született, a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában érettségizett, majd tanulmányait a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen folytatta teológus-lelkész szakon. A sikeres papi vizsga után lelkésszé szentelték, 2001-től a Nyírtéti Református Gyülekezet megválasztott lelkipásztora.

– Az évek során helyettes lelkész szolgálatot láttam el több településen is, így Besenyődön, Leveleken, Magyon, Sényőn. A szolgálat mellett a szüleim által alapított cégünk egyik ügyvezetőjeként is tevékenykedem. Az isteni gondviselésnek köszönhetően soha nem kellett választanom a hivatás és a világi vállalkozás között, teljes szívvel, odaadással végzem mindkettőt.

– Ezt tetézi be a családi boldogság: odahaza csodálatos feleségem, Nikoletta és két gyermekünk, Zente és Zille várnak – mesélte a református közösség lelkésze, akinek különleges hobbijairól is szó esett: a Roxan Band együttes vezetője és rendszeresen vadászik.

A megyei közgyűlés másik „bronzérmese”, Péter Sándor 1952-ben született Aranyosapátiban, gyermek­éveit Tiszaviden töltötte. A nyíregyházi Wesselényi Miklós szakközépiskolában érettségizett, majd a Nyíregyházi Főiskolán szerezett diplomát.

Ma is a hármas jelszó vezérli

Több mint negyven éve él boldog házasságban, két gyermek apja, három unoka büszke nagypapája. Péter Sándor Nyíregyházán él családjával. Tizenhárom évig a Független Kisgazda Párt tagja volt, majd a Kisgazda Polgári Egyesülethez csatlakozott, így nem csoda, hogy ma is a kisgazda hármas jelszó – „Isten, haza, család” határozza meg az életét. Hitvallása: „Hazádnak rendületlenül / Légy híve, oh magyar”.

Levélben üzente meg a hosszú élet titkát

A Nyírbogát Legidősebb Polgára címet a helyi képviselő-testület határozata alapján a 92 esztendős Antal Imre kapta.

Imre bácsi 66 év óta él boldog házasságban feleségével, Veress Juliannával. Három gyermekük született, 7 unoka, 7 dédunoka szépíti meg a mindennapjaikat.

Egészségi állapota miatt Antal Imre nem tudott részt venni a Bogáti Forgatagon, ezért a címet egyik családtagja vette át, azt azonban megüzente: véleménye szerint a hosszú élet titka a hit, a remény és a szeretet.

„A JóIstenbe vetett hitemet soha nem veszítettem el. Az emberbe vetett reményem is mindig megmaradt, a nehéz napokon is, mert akármilyen hosszú is egy alagút, a végén megcsillan a fény! Az a mértéktelen szeretet, gondoskodás, amit nap, mint nap a családomtól kapok és amit nekik adok, leírhatatlan érzés.”

Mindenben a maximumra törekszik

Bereznyákné dr. Bényei Bernadett Nyíregyházán született, Máriapócson, majd a nyíregyházi Kölcsey gimnáziumban tanult. Debrecenben jogász végzettséget szerzett, 10 éve pedig közigazgatási szakvizsgát tett. Máriapócson kezdett dolgozni, jogi és gazdasági ismereteket oktatott Nyírlugoson, aztán gyámügyi ügyintéző lett a Nyírbátori Járási Hivatalnál.

Öt esztendeje a Nyírbogáti Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője; munkabírása, precizitása, megbízhatósága egyaránt figyelemre méltó.

Férjével, Bereznyák Attilával nemrégiben ünnepelhették meg a tizedik házassági évfordulójukat két kislányuk, a 9 éves Sára és a 7 éves Eszter társaságában.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában