Helyi közélet

2018.08.22. 15:45

Céltudatosan küzdenek

Nyíregyháza - A siker visszajelzés arról, hogy jól csinálod a dolgokat. Jelzőlámpa, ami irányít az úton, és nem engedi, hogy letérj.

Nyíregyháza - A siker visszajelzés arról, hogy jól csinálod a dolgokat. Jelzőlámpa, ami irányít az úton, és nem engedi, hogy letérj.

Az Apáczai Csere János általános iskola diákjai: Gréta, Réka, Míra és Ádám több országos döntőről is elismerésre méltó eredményekkel tértek haza a múlt tanévben. A 7. a osztály tanulói örömmel meséltek arról, hogyan érik el és élik meg a sikereiket, mi motiválja őket a jobbnál jobb teljesítményekre.

Mindenki lehet sikeres

Nagy Gréta szerint, ha az ember szorgalmas, nem ismer lehetetlent, mindent megtesz azért, hogy a kitűzött céljait elérje, a siker nem sokáig várat magára. Persze, nincsen rózsa tövis nélkül, némi lemondást is követel a céltudatosság. Voltak már mélypontjaim, de soha nem akartam feladni. Ha mégis eszembe jutott, emlékeztettem magamat arra, hogy ezt én akartam, és ha már belekezdtem, nem hagyhatom abba.

Petrilla Réka elmondta: – Ami elvezet a céljainkhoz, az nem más, mint az erős akarat, kitartás, szorgalom. Szerencsés eset, ha van tehetségünk is. Ha azt akarjuk, hogy elérjünk valamit, időt és energiát kell áldozni rá. Én tipikusan olyan ember vagyok, aki nagyon hamar feladja a dolgokat. Ilyenkor jól esik néhány biztató, megnyugtató szó. A siker visszajelzés arról, hogy jól csinálod a dolgokat. Olyasféle jelzőlámpa, ami irányít az úton, és nem engedi, hogy letérj.

Soha ne add fel!

– Minden diák sikeres lehet a saját területén, amiben erős. Ez nem kevés felkészülést, kitartást, lelki erőt és időt követel, gyakran fáradtabb is vagyok, mint a többiek, de hát, valamit valamiért! Leírhatatlan érzés, amikor az eredményhirdetésen az elsők között hangzik el a nevünk – értékelt Hüse Míra.

Fedor Ádám így nyilatkozott: – Fontos a helyes értékrend, amihez következetesen tartanunk kell magunkat. Elengedhetetlen a családi és tanári segítség, támogatás, na és persze az „önrész”, vagyis a saját erőfeszítésünk. A szüleim és a barátaim mindig átsegítenek a nehéz időszakokon, és jó érzés, hogy büszkék rám.

- Apáczai Sulimagazin -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában