Helyi közélet

2018.08.10. 09:37

Csodálatos élményeket szereztek a tónál

Nyíregyháza - Rendszeresen szerveznek nyári üdülést a fogyatékkal élő fiatalok számára.

Nyíregyháza - Rendszeresen szerveznek nyári üdülést a fogyatékkal élő fiatalok számára.

Sok civil szervezet dolgozik azért, hogy a sérült és fogyatékos, vagyis a másképpen élő fiatalok minél teljesebb életet élhessenek, s ebbe a körbe a tanulási lehetőségek, a munkahelyek kialakítása mellett beletartoznak az önfeledt nyaralások is.

Irány Balatonszepezd

– A nyíregyházi Mentor Alapítvány a 2004-es megalakulása óta szervez nyaralást sérült fiataloknak, akik között egyaránt vannak autista, látássérült, mozgássérült, tanulásban akadályozott, sajátos nevelési igényű fiatalok. Az idén az alapítványunk a nyári táborát Balatonszepezdre szervezte – tájékoztatta lapunkat Kelenföldi Brigitta, a kuratórium elnöke. A felejthetetlen élményeket a fiatalok elevenítették fel:

– Voltunk Keszthelyen a Festetics-kastélyban, s megnéztük a csodálatos parkot is. Ezután autóbusszal Balatonedericsre utaztunk, ahol megcsodáltuk az Afrika Múzeum értékeit – kezdte el Lévai Viktória és Hermann Márkó.

– Másnap Tapolcára mentünk, ahol megnéztük a tóbarlangot és csónakázhattunk – folytatta Gyurcsik Anita és Tirpák Mihály. – Elmentünk Tihanyba is, ahol a bencés apátságban gyönyörködtünk. Sümegen és Nagyvázsonyban a várakat néztük meg.

– Természetesen fürödtünk is a Balatonban. Emlékezetes marad az is, amikor sétahajókáztunk a Balatonon. Köszönjük a Mentor Alapítványnak, hogy támogatók segítségével megszervezte számunkra az egyhetes ingyenes tábort – mondta Dobozi Miklós diák.

Mindenki fontos

– Tizennegyedik éve szervezzük a táborokat, amelyek a támogatásoknak köszönhetően ingyenesek a sérült fiataloknak. A közösen eltöltött idő megerősítette azt a gondolatot, hogy mindenki fontos. Az alapítvány nevében köszönöm a pedagógusok, az egészségügyi ápolók és a segítők munkáját, hogy a 7 nap ilyen csodálatosra sikeredett – összegezte az esélyteremtő tábort Ágoston László, a Mentor Alapítvány alapítója. – Sokan segítenek a célok megvalósításában, hadd említsem meg a Mavir Zrt., a Michelin Kft. és az Alapítvány a Közjóért nevét.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában