Helyi közélet

2018.08.09. 12:20

Egy hónap múlva kiadhatják a román orvost

Nyíregyháza - A Bors megtudta, hogy hamarosan lejár az S. Danra Romániában kiszabott büntetés.

Nyíregyháza - A Bors megtudta, hogy hamarosan lejár az S. Danra Romániában kiszabott büntetés.

A 2016. augusztus 31-én Nyíregyházán gyilkoló férfi Romániába menekült, ahol Kolozsváron fegyvercsempészésért és tiltott fegyverviselésért 3 év négy hónapra ítélték - először ezt a büntetést kell letöltenie, hogy átadják Magyarországnak az orvost.

– A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség az ügyben legutóbb, 2018 januárjában fordult a román ügyészi szervekhez, akik közölték, hogy a gyanúsított a Romániában kiszabott 3 év és 4 hónap börtönbüntetéséből feltételesen 2018 szeptemberében szabadulhat, illetve ha erre nem kerülne sor, akkor a büntetését 2020. január 20. napján tölti le – mondta a Borsnak dr. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője.

Mint ismert S. Dan fegyverrel rontott be egy nyíregyházi családi házba, ahol két kicsi gyerek szeme láttára hidegvérrel rálőtt az ikrek édesanyjára és édesapjára. Az anya nem élte túl a támadást.

Az apa ezt nyilatkozta a Borsnak a román orvos kiadatásával kapcsolatban: – Így is, úgy is jó sokáig börtönben marad, az semmin nem változtat, hogy melyik bűncselekményért. A gyerekekkel együtt megvagyunk, próbáljuk élni az életünket.

Forrás: borsonline.hu


[related-post post_id="3559015"]

[related-post post_id="3347251"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában